Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Dekāns: Daudzu studentu vēlme arī Covid-19 apstākļos ir studēt klātienē

© Ivo Blūms/F64

Daudzi studējošie izsaka vēlmi studēt klātienē arī Covid-19 apstākļos, līdz ar to studentu vēlmes iespēju robežās tiek ņemtas vērā, atklāja Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātes dekāns Jānis Ikstens.

Šodien Ministru kabineta ārkārtas sēdē iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) rosināja stingrāk noregulēt aicinājumu augstskolām studiju procesu Covid-19 apstākļos iespēju robežās īstenot attālināti. Viņš skaidroja, ka pats studē maģistrantūrā un novērojis, ka ir liela studentu pulcēšanās un grūtības ievērot divu metru distanci. Arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) akcentēja, ka augstskolas jau iepriekš tika aicinātas iespēju robežās izvēlēties studijas īstenot tiešsaistē.

Ikstens skaidroja, ka Latvijas Universitātes fakultātēm saistošs ir tās rektora rīkojums par epidemioloģiskās drošības pasākumiem studiju procesā, uzsverot, ka tas attiecīgi tiek ievērots, organizējot dzīvi fakultātē.

"Ģirģens arī savā studiju procesā var pārliecināties, ka rīkojums tiek ievērots, savukārt pretējiem apgalvojumiem nepieciešami pierādījumi," teica dekāns.

Fakultātes dekāns akcentēja, ka studentu viedokļi par studiju procesa organizēšanu ir atšķirīgi un daudzi studējošie vēlas studēt klātienē, līdz ar to studentu vēlmes iespēju robežās tiek ņemtas vērā.

Ikstens skaidroja, ka sanāksmē ar programmu direktoriem šonedēļ plānots apspriest arī jautājumu par epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

"Pašlaik augstskolām ir iespējas izvēlei. Mūsu izvēle bija par labu klātienes studijām, un tas iziet gan no studentu vēlmēm, gan no izglītības kvalitātes prasībām," teica fakultātes vadītājs, piebilstot, ka studijas klātienē ir efektīvākas nekā to tiešsaistes analogs.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 saslimšanas gadījumu pieaugumu, valdība šodien lēma no 7.oktobra mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā noteikt par obligātu.