Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Covid-19 skarto izglītības iestāžu skaits pieaudzis līdz 23

© F64 Photo Agency

Epidemiologi turpina iegūt jaunu informāciju par inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem, kas saistīti ar izglītības iestādēm, un patlaban vīruss skāris vismaz 23 izglītības iestādes, preses konferencē trešdien sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

LETA jau ziņoja, ka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja, ka saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta kopumā 17 izglītības iestādēs.

Tādējādi secināms, ka kopš otrdienas Covid-19 skarto izglītības iestāžu sarakstā nākušas klāt vēl vismaz sešas iestādes.

Epidemiologs klāstīja, ka minēto 23 izglītības iestāžu vidū ir 16 skolas, četri bērnudārzi un trīs augstskolas. Turklāt kopumā inficēšanās ir apstiprināta vismaz 34 bērniem un 15 pieaugušajiem, kuri strādā šajās iestādēs, atklāja SPKC eksperts.

"Pārsvarā šie gadījumi ir ievesti no ģimenēm, kur bērni inficējas," stāstīja Perevoščikovs, piebilstot, ka, diemžēl, ir arī vismaz trīs izglītības iestādes, kur notiek lokāla transmisija.

Kopumā skarto iestāžu daudzums ir relatīvi mazs, turklāt, pēc epidemiologa paustā, pašreizējie epidemioloģiskās drošības pasākumi strādā. Tomēr Perevoščikovs mudināja saudzīgi attiekties pret mācību procesu klātienē, norādot, ka iespējami jāturpina mācības klātienē.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits, liecina SPKC apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 63 saslimušie inficējušies no iepriekš zināmiem infekcijas avotiem, četri inficējušies ārzemēs - Ukrainā, Krievijā un Austrijā, bet par 28 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Aizvadītajā diennaktī veikts 4271 Covid-19 tests, kas ir līdz šim lielākais veikto pārbaužu apjoms. Kopš Covid-19 parādīšanās valstī veikti kopumā 320 018 izmeklējumi.

Patlaban Latvijā aktīvi ir 480 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi. Kopumā inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 1824 personām, savukārt 1307 saslimušie ir izveseļojušies. Latvijā mirušas 37 personas, kam bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Iepriekš augstākais Covid-19 gadījumu skaits tika atklāts 1.aprīlī, kad valstī diennakts laikā tika reģistrēti 48 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.