Šodien tiek atzīmēta Pasaules skolotāju diena

5.oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta skolotāju diena. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Education International (EI) Pasaules Skolotāju dienā kopīgi aicina ikvienu pateikties savam skolotājam par sniegtajām zināšanām, novērtējot skolotāju neatsveramo ieguldījumu katras personības attīstībā.

Pasaules Skolotāju diena pirmo reizi tika svinēta 1994. gadā, atzīmējot gadadienu, kopš 1966. gada 5. oktobrī Parīzē pieņemtajām Apvienoto Nāciju Organizācijas Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) un Starptautiskās Darba organizācijas (ILO) rekomendācijām par skolotāju statusu.

Pasaules Skolotāju diena ir iespēja atcerēties rekomendāciju nozīmību, kuru galvenās domas par skolotāju profesionalitāti un nodarbinātības apstākļiem, skolotāju līdzdalību lēmumu pieņemšanā un centieniem uzlabot izglītības kvalitāti šobrīd ir būtiskākas kā jebkad agrāk.

LIZDA un EI visiem Latvijas skolotājiem izsaka pateicību par izturību un neatlaidību, esot saviem skolēniem par labāko ceļvedi, kurš rosina, mudina un kopīgi atklāj! Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība sirsnīgi sveic pedagogus Pasaules Skolotāju dienā un vēl, lai pietiek spēka veikt nerimstošo kopsoli zināšanu ceļā, lai nezūd īpašā un mazliet neparastā ticība savam arodam!

LIZDA arī aicina ikvienu atsūtīt nelielu fotoreportāžu no Pasaules Skolotāju dienas atzīmēšanas Jūsu skolā vai organizācijā. Saņemtās labākās fotogrāfijas tiks ievietotas mājas lapā www.lizda.lv.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais