Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgā skolēniem, kuri mācās attālināti, ēdināšanu nodrošinās ar pārtikas pakām

© f64

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija šodien nolēma segt ēdināšanas izdevumus arī tiem skolēniem, kuri mācās attālināti, nodrošinot pārtikas pakas.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments apkopojis informāciju par skolu izvēlētajiem modeļiem, kā arī veicis pārrunas ar pakalpojuma sniedzējiem skolās, lai ēdināšanu pakārtotu skolēnu mācību procesam un pielāgotu to iestādes izvēlētajiem modeļiem.

Arī skolēnu ēdināšanas pakalpojums tiks sniegts saskaņā ar izvēlētiem modeļiem, gan klātienē - nodrošinot audzēkņiem siltas pusdienas, gan attālināti - izsniedzot pārtikas pakas.

Pašvaldības izglītības iestādēm sadarbībā ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs jāorganizē pārtikas paku komplektēšana un izsniegšana atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Pārtikas paku izmaksas tiks segtas, veicot norēķinus atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātā noteiktajām cenām, nepārsniedzot maksu par pusdienām 1,42 eiro dienā.

No pašvaldības budžeta segs arī papildu izdevumus, kas saistīti ar higiēnas un dezinfekcijas līdzekļu un iekārtu iegādi, kā arī papildus darbaspēka izmaksas, lai veiktu īpašus epidemioloģiskās drošības pasākumus pārtikas paku komplektēšanā un izdalē.