Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Portatīvo datoru nodrošināšanai skolās novirzīs 4 miljonus eiro

© pexels.com

Šodien Ministru kabinets lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 3,97 miljonus eiro, lai uzlabotu izglītības iestāžu tehnoloģisko nodrošinājumu mūsdienīga mācību procesa organizēšanai.

IZM izstrādātajā rīkojumā skaidro, ka jau 11.augustā valdība atbalstīja 3,97 miljonu eiro piešķiršanu ministrijai tehnoloģiskā nodrošinājuma uzlabošanai vispārējās izglītības iestādēs. Tā ir daļa no Covid-19 krīzes pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanas finansējuma. Savukārt šodien izdots Ministru kabineta rīkojums par šā finansējuma piešķiršanu.

IZM norāda, ka ar šī gada 1.septembri vispārējā izglītībā pakāpeniski tiek sākta pilnveidotā mācību satura īstenošana, taču, lai sasniegtu valsts izglītības standartos noteiktos mērķus, izglītības iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem resursiem mūsdienīgam mācību procesam, tostarp ar informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojumu.

Lai uzlabotu izglītības iestāžu tehnoloģisko nodrošinājumu mūsdienīga mācību procesa organizēšanai, paredzēts iegādāties portatīvos datorus, ko skolas varēšot izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai.

Rīkojumā ministrija norāda, ka sniedzot atbalstu izglītības iestādēm no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" katrai vispārējās (izņemot neklātienes, vakara, sociālās korekcijas) izglītības iestādei un speciālās izglītības iestādei paredzētā portatīvo datoru skaita noteikšanā tiks ņemts vērā izglītības iestādē esošais izglītojamo skaits uz 2020.gada 1.septembri 7.-12.klašu grupā.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un vispārējās izglītības iestādei izglītojamo skaitam 7.-12.klašu grupā atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, IZM skolas sagrupējusi 20 grupās pēc skolēnu skaita, un aprēķiniem noteikusi īpašu kārtību.

Ministrijā klāsta, ka precīzs datoru skaits būs zināms pēc pirkuma procedūras rezultātiem, taču ņemot vērā piešķirto līdzekļu apmēru, IZM plāno iegādāties 6500-7000 jaunus portatīvos datorus, pirkumu veicot elektroniskajā iepirkumu sistēmā. Plānots, ka pirmās tehnikas vienības izglītības iestādēm tiks piegādātas mēneša laikā pēc pirkuma noslēgšanās, bet visu ierīču piegāde tiks veikta šajā gadā.

IZM sola, ka pēc pirkuma veikšanas datorus nodos bezatlīdzības pašvaldību īpašumā kā izglītības iestāžu dibinātājām.