Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pēc nepilna gada skolas direktora amatu atstājis mācītājs Burke-Burkevics

© Lauris Vīksne/F64 Photo Agency

No šodienas par Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora pienākumu izpildītāju iecelta pašreizējā Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra vadītāja Inese Astaševska, informēja Kuldīgas novada pašvaldība sabiedrisko attiecību speciālists Kārlis Komarovskis.

Viņš norādīja, ka līdzšinējais skolas direktors Mārtiņš Burke-Burkevics, kurš direktora pienākumus pildīja kopš pagājušā gada 1.novembra, pēc savas iniciatīvas lūdzis izbeigt darba tiesiskās attiecības ar pašvaldību.

Astaševska Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas kolektīvu vadīs līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izraudzīts un apstiprināts jaunais direktors. Vienlaikus Astaševska saglabās Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra vadītājas amatu.

Komarovskis stāstīja, ka pirmdien notika skolas kolektīva sapulce, kurā Kuldīgas novada domes vadība un direktora pienākumu izpildītāja Astaševska tikās ar pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem.

Astaševska ir kuldīdzniece. Pēc Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas absolvēšanas viņa Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ieguvusi izglītības zinātņu bakalaura grādu sportā, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā - deju un ritmikas skolotāja kvalifikāciju un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā - sporta zinātnes maģistra grādu.

Astaševska kopš 2016.gada vada Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centru, pirms tam strādājusi par pedagogu Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā.

Sagaidāms, ka Kuldīgas novada domes sēdē 24.septembrī apstiprinās konkursa nolikumu, lai izraudzītos jauno skolas direktoru, norādīja Komarovskis.