Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ministrija lūdz piešķirt 4 miljonus eiro, lai skolās nodrošinātu portatīvos datorus

© Pexels

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūdz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt tai 3,97 miljonus eiro, lai uzlabotu izglītības iestāžu tehnoloģisko nodrošinājumu mūsdienīga mācību procesa organizēšanai.

Valdība otrdien, 15.septembrī, skatīs IZM sagatavoto rīkojuma projektu, kurā ministrija lūdz piešķirt līdzekļus, lai priekš skolām iegādātos informācijas un komunikāciju tehnoloģijas - portatīvos datorus.

Rīkojuma projektā ministrija uzsver, ka ar šī gada 1.septembri vispārējā izglītībā pakāpeniski tiek uzsākta pilnveidotā mācību satura īstenošana, taču, lai sasniegtu valsts izglītības standartos noteiktos mērķus, izglītības iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem resursiem mūsdienīgam mācību procesam, tostarp ar informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojumu, uzskata IZM.

Lai uzlabotu izglītības iestāžu tehnoloģisko nodrošinājumu mūsdienīga mācību procesa organizēšanai, paredzēts iegādāties portatīvos datorus, ko skolas varēšot izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai.

Rīkojumā ministrija norāda, ka sniedzot atbalstu izglītības iestādēm no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" katrai vispārējās (izņemot neklātienes, vakara, sociālās korekcijas) izglītības iestādei un speciālās izglītības iestādei paredzētā portatīvo datoru skaita noteikšanā tiks ņemts vērā izglītības iestādē esošais izglītojamo skaits uz 2020.gada 1.septembri 7.-12.klašu grupā.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un vispārējās izglītības iestādei izglītojamo skaitam 7.-12.klašu grupā atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, IZM skolas sagrupējusi 20 grupās pēc skolēnu skaita, un aprēķiniem noteikusi īpašu kārtību.

IZM sola, ka pēc pirkuma veikšanas datorus nodos bezatlīdzības pašvaldību īpašumā kā izglītības iestāžu dibinātājām.