Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RSU arī septembrī uzturēs studiju procesu attālināti

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir nolēmusi akadēmisko gadu iesākt un līdz oktobra sākumam noturēt attālināti, paudis RSU Veselības studiju prorektors profesors Guntis Bahs.

Kā aģentūru LETA informēja universitātes mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa, Bahs ir uzsvēris, ka drošība ir stabila RSU vērtība, tāpēc savu studentu un mācībspēku epidemioloģiskās drošības dēļ RSU bija pirmā Latvijas augstskola, kas martā pārgāja uz studijām tiešsaistē.

Šī paša iemesla dēļ, RSU ir ieplānojuši akadēmisko gadu iesākt un līdz oktobra sākumam noturēt attālināti.

Bahs ir uzsvēris, ka šis pavasaris ir pierādījis, ka universitātes IT infrastruktūra, bet, vissvarīgāk, RSU mācībspēki un studenti to spēj paveikt. Tādējādi septembris RSU tiks organizēts kā tiešsaistes mēnesis.

Savukārt cita situācija esot sociālo zinātņu studiju programmās, kur ir mazākas studentu grupas. Tur jaunuzņemtajiem pirmā kursa studējošajiem līdz 20% no lekcijām un nodarbībām notiks klātienē RSU auditorijās, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, atklājis RSU prorektors.

Vienlaikus oktobrī visā augstskolā plānots atsākt strādāt klātienes režīmā, tomēr Bahs piebilda, ka RSU rūpīgi sekos valdības lēmumiem un pielāgos tiem savu studiju procesu.

Jau ziņots, ka kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas mācības Latvijā notiek attālināti.