Studentu iespējas Latvijas augstākās izglītības sistēmā

Latvijas Studentu apvienība šodien Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē aicina ikvienu studentu piedalīties seminārā "Studentā centrēta izglītība", lai izzinātu savu lomu un iespējas Latvijas augstākās izglītības sistēmā, informē apvienības preses pārstāve Jurita Krūma.

Šis gads gan Eiropas Studentu apvienības, gan Latvijas Studentu apvienības darbībā iezīmējas kā gads, kad tiek aktualizēta, popularizēta un veicināta studenta centrēta izglītība.

Šodien LU Ekonomikas un vadības fakultātes telpās no plkst.10 līdz plkst.18 Studentu apvienība rīkoto semināru ciklā "Dzirdi. Domā. Dari" notiks seminārs - "Studentā centrēta izglītība".

Semināra laikā studentiem būs iespēja rast atbildes uz jautājumiem: vai izglītība Latvijā ir vērsta uz studentu, ko par to saka starptautisku organizāciju eksperti, pasniedzēji, valsts pārvaldes institūciju, aģentūru, arodbiedrību pārstāvji un ar nevalstiskām organizācijām saistīti un nesaistīti studenti, kādi ir esošās situācijas risinājumi un studentu iniciatīva, ko tas mums dod īstermiņā un ilgtermiņā.

Seminārā kā lektore un simulācijas spēles vadītāja viesosies Eiropas Studentu apvienības pārstāve Emma di Lorio, par studenta centrētas izglītības jēdzienu, citu valstu piemēriem, ieviešanas metodēm stāstīs gan Latvijas Studentu apvienības valdes pārstāvji, gan pieaicinātie lektori. Iegūtās zināšanas būs iespēja pielietot interaktīvos uzdevumos un apjomīgā simulācijas spēlē.

Svarīgākais