Latvija un Baltkrievija sadarbosies augstākās izglītības jomā

Latvija un Baltkrievija parakstījušas starpvaldību līgumu par maģistra vadības studiju programmas izveidi Baltkrievijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrs.

Abas puses pauda gandarījumu par vizītes laikā parakstīto starpvaldību līgumu par sadarbību maģistrantūras līmeņa vadības speciālistu sagatavošanā, kas ļaus izveidot maģistra programmu Baltkrievijas Valsts universitātē, sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolu. Šis būs vērtīgs ieguldījums ne tikai sadarbības attīstībai izglītībā, bet arī ekonomikā, skaidro ĀM.

Šodien ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministra vietnieku Valēriju Voroņecki, kurš bija ieradies Latvijā Baltkrievijas premjera Sergeja Sidorska darba vizītes gaitā, piezīmē ĀM.

Teikmanis pauda atzinību par abu valstu politiskā dialoga aktīvu un pozitīvu attīstību pēdējos gados. Pārrunājot aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus, īpaši ekonomikas jomā, valsts sekretārs atzīmēja nepieciešamību Baltkrievijai samazināt administratīvos šķēršļus Latvijas biznesa veiksmīgai darbībai un savstarpējās tirdzniecības līdzsvarošanai.

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES) un Baltkrievijas sadarbības aktualitātes, abas puses pauda interesi attiecību tālākā padziļināšanā. Teikmanis norādīja uz nepieciešamību Baltkrievijai spert nepieciešamos soļus demokrātijas veicināšanā un cilvēktiesību jautājumos, kā arī aktīvi izmantot ES Austrumu partnerības radītās iespējas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.