Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Notiks iestājpārbaudījumi trīs Rīgas valsts ģimnāzijās

© f64

Šodien notiks vienotie iestājpārbaudījumi, lai pretendētu uz uzņemšanu trīs Rīgas valsts ģimnāziju 10.klasē.

Ar vienoto pārbaudījumu jaunieši var pretendēt uz vietām Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas 10.klasēs.

Lai ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, iestājpārbaudījuma norises vietas būs ne tikai šo trīs ģimnāziju telpas, bet arī Rīgas Valda Zālīša sākumskolā, pamatskolā "Rīdze" un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā.

Vēlāk jūnijā notiks arī kombinētie iestājpārbaudījumi matemātikā un svešvalodā, pretendējot uz mācību uzsākšanu vairāk nekā 20 Rīgas skolās.

Šogad pirmo reizi tiks organizēts vienots kombinēts iestājpārbaudījums matemātikā un svešvalodā Rīgas pašvaldības skolās, kuras kā uzņemšanas kritēriju noteikušas iestājpārbaudījumu. Kombinētais iestājpārbaudījums uz 10.klasi notiks 15.jūnijā, bet uz Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 7.klasi - 16.jūnijā.

Šis kombinētais iestājpārbaudījums būs derīgs vairākās izglītības iestādēs. "Ja pirms tam skolēnam pārbaudījums bija jākārto katrā skolā, kurā viņš gribēja iestāties, tad tagad to varēt nokārtot vienreiz un rezultāti būs pamats pretendentam piedalīties konkursā jebkurā izvēlētajā ģimnāzijā vai vidusskolā," skaidroja domē.