Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Policija mierina - skolēni eksāmenu laikā netiks pārbaudīti

© Valsts policija

Valsts policija ir novērojusi, ka radusies neizpratne saistībā ar preventīvajiem pasākumiem, ko eksāmenu norises laikā šā gada jūnijā un jūlijā rīko Valsts policija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, lai novērstu centralizēto eksāmenu uzdevumu prettiesisku izpaušanu pirms eksāmenu sākuma.

Tāpat publiskajā telpā ir pausti iebildumi pret policijas klātbūtni eksāmenos, jo tas varot palielināt skolēniem stresu un negatīvi ietekmēt rezultātus.

Šonedēļ centralizēto eksāmenu laikā nav konstatēts eksāmenu uzdevumu satura nopludināšanas gadījumus

Valsts policija precizē izskanējušo informāciju, ka policija it kā došoties pārbaudīt skolēnus eksāmenu laikā. Tiek vērsta uzmanība, ka šo pārbaužu mērķis nekad nav bijis skolēnu pārbaude - skolēni netraucēti varēs kārtot eksāmenus un policijai eksāmenu dienās nebūs saskarsmes ar skolēniem.

Šīs pārbaudes attiecas tikai uz skolas personālu un policija nedosies uz eksāmena telpām, kur notiek eksāmens!

Pārbaužu mērķis ir nodrošināt to, lai pirms eksāmena sākuma netiktu atvērtas aploksnes ar uzdevumiem un atbildīgie darbinieki neizpaustu uzdevumus pirms eksāmenu sākuma. Jāpiebilst, ka šādas pārbaudes tika rīkotas arī iepriekšējos gados.

Valsts policija apzinās, cik jauniešiem ir būtiski sekmīgi nokārtot centralizētos eksāmenus, tāpēc skolēnu darbs nekādā ziņā traucēts netiks.

Jau ziņots, ka vakar 12.klašu skolēni visā Latvijā kārtoja angļu valodas eksāmena praktisko daļu, līdz ar to sākot 2019./2020.mācību gada eksāmenu sesiju. Savukārt šodien 12.klašu skolēni visā Latvijā kārtoja centralizēto eksāmenu vācu valodā un turpināja kārtot angļu valodas eksāmena praktisko daļu.