Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aicina pieteikties iestājpārbaudījumiem ģimnāzijās un vidusskolās Rīgā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina skolēnus, kuri nākamajā mācību gadā vēlas uzsākt mācības Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas 7. vai 10. klasē, pieteikties apvienotajām iestājpārbaudījumam matemātikā. Šogad izsludina pieteikšanos arī kombinētajam iestājpārbaudījumam, lai iestātos Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā un Āgenskalna valsts ģimnāzijas 7. klasēs, kā arī galvaspilsētas skolu 10. klasēs, kuras kā uzņemšanas kritēriju noteikušas iestājpārbaudījumu.

Pašvaldības mērķis, iniciējot šādu lēmumu bija izglītojamo interese, lai skolēna iegūtais iestājpārbaudījuma rezultāts būtu derīgas vairākās izglītības iestādēs. Apvienoti organizēto iestājpārbaudījumu rezultāti būs pamats pretendentam piedalīties konkursā uzņemšanai izvēlētajā ģimnāzijā vai vidusskolā.

Jau vairākus gadus tiek organizēts vienots iestājpārbaudījums uz trīs pašvaldības valsts ģimnāzijām. Lai iestātos Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas 7. klasē vienotais iestājpārbaudījums matemātikā notiks 10.jūnijā, bet, lai iestātos 10. klasē iestājpārbaudījums būs 5.jūnijā. Reģistrēties šiem iestājpārbaudījumiem varēs no 19.maija RD IKSD tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv "Reģistrēšanās apvienotajam iestājpārbaudījumam", kā arī šo ģimnāziju mājas lapās. Lai ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, iestājpārbaudījuma norises vietas būs ne tikai šo trīs ģimnāziju telpas, bet arī Rīgas Valda Zālīša sākumskolā, Pamatskolā "Rīdze" un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā.

Šogad pirmo reizi vienots kombinēts iestājpārbaudījums matemātikā un svešvalodā tiks organizēts arī uz Rīgas pašvaldības skolām, kuras kā uzņemšanas kritēriju noteikušas iestājpārbaudījumu. Kombinētais iestājpārbaudījums uz 10. klasi notiks 15.jūnijā, bet uz Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 7. klasi - 16.jūnijā. Reģistrēties kombinētajam iestājpārbaudījuma varēs no 25.maija elektroniski RD IKSD tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv "Reģistrēšanās kombinētajam iestājpārbaudījumam", kā arī skolu mājas lapās. Reģistrējoties iestājpārbaudījumam, varēs izvēlēties vietu (izglītības iestādi), kurā veikt šo rakstisko iestājpārbaudījumu.

Papildinformācija pieejama Rīgas Valsts ģimnāziju un vidusskolu mājas lapās. Jautājumu gadījumā iespēja sazināties kā arī pa e-pastu: iestajparbaudijums@riga.lv.