Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Jauno studentu uzņemšana RTU sāksies 13. jūlijā

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jauno studentu uzņemšana 2020./2021.studiju gadam bakalaura un koledžas līmeņa studiju programmās notiks no 13.jūlija līdz 11.augustam.

Uzņemšana RTU sāksies 13.jūlijā, kad no plkst.9 studijām varēs pieteikties portālā "Latvija.lv", vienotās uzņemšanas sistēmā, autorizējoties gan ar eID karti, kurā ir elektroniskais paraksts, gan ar elektronisko parakstu, gan ar "eParaksts mobile", gan izmantojot internetbanku.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisināsies līdz 2.augustam. Šajā laikā reflektanti vienotajā uzņemšanas sistēmā varēs arī sekot līdzi pieteikumu statistikai, atklāja RTU.

Vienlaikus universitātē uzsvēra, ka šogad īpašais jauninājums ļaus RTU reflektantiem, kuriem ir iegūts drošs elektroniskais paraksts, visu uzņemšanas procesu, sākot no dokumentu iesniegšanas un beidzot ar studiju līgumu parakstīšanu, izdarīt elektroniski.

Taču tie, kuri nevarēs elektroniski apstiprināt savu pieteikumu studijām, dokumentus varēs iesniegt RTU uzņemšanas punktā Ķīpsalā.

Vienlaikus universitātē informēja, ka sākot no 27.jūlija līdz 3.augustam, reflektanti, kuri kādu iemeslu dēļ nebūs pieteikumu studijām iesnieguši un elektroniski apstiprinājuši portālā "Latvija.lv", varēs ierasties uzņemšanas punktos, lai uzrādītu dokumentus un apstiprinātu savus studiju pieteikumus klātienē.

RTU uzņemšanas punkts darbosies Rīgā, Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, kā arī RTU reģionālajos studiju un zinātnes centros Liepājā, Ventspilī, Cēsīs un Daugavpilī.

Reflektantiem, kuri būs jau elektroniski pieteikušies studijām un elektroniski apstiprinājuši savu pieteikumu portālā "Latvija.lv", vairs nevajadzēs doties uz uzņemšanas punktu, jo visi uzņemšanai vajadzīgie dokumenti jau būšot iesniegti.

Tāpat universitātē klāstīja, ka no 4.augusta līdz 7.augustam reflektantiem, kuri vēlas studēt programmās "Arhitektūra", "Materiālu tehnoloģijas un dizains" un "Industriālais dizains", notiks iestājpārbaudījums zīmēšanā. Par konkrētiem eksāmena datumiem un laikiem, kā arī par eksāmena norises kārtību katras programmas reflektanti tiks informēti, tuvojoties iestājpārbaudījumam.

Sekojoši, līdz 8.augusta plkst.14 reflektanti saņems informāciju par uzņemšanas pirmās kārtas rezultātiem. Tie tiks paziņoti portālā "Latvija.lv", kā arī nosūtīti reflektantiem īsziņā uz mobilajiem telefoniem vai e-pastā.

Tiem, kuri uzņemšanas pirmajā kārtā būs ieguvuši vēlamo budžeta vietu, studijas tajā būs jāapstiprina līdz 11.augusta plkst.15.

Taču tie, kuri pirmajā kārtā nebūs ieguvuši budžeta vietu, līdz 11.augusta plkst.16 varēs pieteikties konkursa otrajai kārtai. Šīs kārtas rezultātus reflektantiem paziņos tai pat dienā pēc plkst.17.

Vienlaikus RTU aicināja topošos reflektantus jau laikus iegūt elektronisko parakstu, jo tas atvieglos formalitāšu kārtošanu, studējot RTU. "Universitātē notiek studiju procesa digitalizācija, un arī studiju laikā būs iespēja dokumentus kārtot, izmantojot elektronisko parakstu," uzsvēra RTU.