Amerikas Latviešu apvienība piešķirs stipendijas trūcīgām ģimenēm un studentiem

Šogad Amerikas Latviešu apvienības stipendijas maznodrošinātajiem no jauna pasniegs deviņām daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm, diviem studentiem no maznodrošinātajām ģimenēm un vienam smagi slimam bērnam, aģentūru LETA informēja Latvijas Bērnu fondā.

Sadarbības gadu laikā Amerikas Latviešu apvienība Latvijas maznodrošinātajām daudzbērnu ģimenēm, studentiem no maznodrošinātajām ģimenēm, bāreņiem un slimajiem bērniem ir ziedojusi 1,5 miljonus ASV dolāru (811 500 latus). Piemēram, pagājušajā gadā vien 54 daudzbērnu maznodrošinātās ģimenes saņēma 235 000 ASV dolāru (127 135 latus).

Gadu gaitā ir audzis piešķirto stipendiju daudzums un lielums. Studentiem stipendijas tiek piešķirtas vienam mācību gadam, katra ir 2000 ASV dolāru (1082 latu) un tiek izmaksāta mācību gada sākumā un pēc semestra sekmīgas nokārtošanas. Sekmīgie studenti stipendijas saņems līdz bakalaura grāda iegūšanai.

Daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm stipendijas tiek piešķirtas uz vienu vai diviem gadiem. Pēdējos divus gadus ik mēnesi ģimenes saņem 360 ASV dolārus (194,8 latus) jeb divas reizes vairāk kā līdz tam.

Šogad stipendijas turpina saņemt iepriekšējā gada stipendiāti.

Amerikas Latviešu apvienība vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. Tās sadarbība ar Latvijas Bērnu fondu turpinās kopš 1994.gada.

Stipendijas tiks pasniegtas 20.septembrī plkst.12 Benjamiņa nama Spoguļu zālē.

Stipendiju pasniegšanas ceremonijā piedalīsies ilggadējais Amerikas Latviešu apvienības nozares "Sadarbība ar Latviju" vadītājs Ēriks Krūmiņš, kā arī viena no dāsnākajām latviešu jauniešu atbalstītājām Astrīda Jansone.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.