Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Interešu izglītības nodarbības varētu atsākties no jūnija; izaicinājums esot distancēšanās prasības

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

No jūnija varētu atsākt īstenot interešu izglītības nodarbības, piektdien tiešsaistes sarunā ar skolu beidzējiem atzina izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Ministre atzina, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pašlaik izstrādā rekomendācijas, kā varētu atsākt notikt interešu izglītības nodarbības un to prognozē uz jūniju. Politiķe atzīmēja, ka svarīgākais ir panākt, lai grupas nepārklātos, taču izaicinājums interešu izglītībā esot ievērot distancēšanās prasības.

"Ļoti daudz interešu izglītības darbības ir saistītas ar to, ka grūti ievērot divu metru distanci, tāpēc mums jāpārdomā kā to kompensēt," pauda Šuplinska.

Viņa atklāja, ka šīs vadlīnijas noteiks arī to, kā darbību varētu atsākt jauniešu centri.

Vienlaikus politiķe pastāstīja, ka 18.maijā viņai paredzēta kārtējā Eiropas Savienības izglītības un zinātnes ministru tikšanās, kurā plānots apspriest divus jautājumus - valstu gatavību klātienes mācībām un uzņemšanu augstskolās.

"Līdz ar to par visiem jautājumiem, kas skar jauniešu uzņemšanu augstskolās ārzemēs IZM varēs komentēt pēc 18.maija," teica Šuplinska.

Kā ziņots, līdz 9.jūnijam Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.