Brīvprātīgie palīdz skolēniem apgūt vielu; pieprasījums pēc padomiem milzīgs

© Pixabay

Attālināto mācību laikā apgūt uzdoto ir daudz grūtāk, jo blakus nav skolotāja, kam lūgt palīdzību. Šo lomu uzņēmušies vairāki brīvprātīgie, kas bez maksas piedāvā privātstundas matemātikā, fizikā un citos mācību priekšmetos, vēsta LTV "Panorāma".

Pāvilostas vidusskolas 12. klases skolnieks Mihaēls Doroņins ne vien mācās pats, bet arī palīdz tiem, kuriem grūtības sagādā fizika. Viņš veido video par to.

"Mēs esam divi cilvēki. Es un mans tēvs. Es rakstu scenārijus un atbildu par tehnisko daļu, viņš man palīdz nofilmēt visu un pārbauda pie reizes, vai es kaut kur kādu kļūdu neielaižu. Tēvs ir mācītājs. Bet skolā viņš labi mācījās," sacīja Doroņins. Video ir vienkāršā valodā, un skolas Liepājā, Nīcā, Pāvilostā tos labprāt arī izmanto.

Brīvprātīgā Raita Pekusa aicinājumam atsaukties skolēniem, kuriem vajadzīga palīdzība matemātikā, pieteicās rekordliels skolēnu skaits - 75.

Tas pārsteidza, un, saprotot, ka viens pats ar visiem galā netiks, Raitis tagad konsultē kopā ar draugiem un domubiedriem.

"Visi idejas iniciatori esam no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un arī ikdienā strādāju inženierzinātņu nozarē. Tā kā ar matemātiku sanāk saskarties bieži, un tā man ir tuvāka sirsniņai," stāsta Pekuss. Nodarbības savai grupai Raitis vada divas reizes nedēļā. Tiešsaistes režīmā kopā rēķina uzdevumus.

Tomēr padarītais darbs rada gandarījumu, un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolventu un domubiedru grupa konsultēt attālināti varētu arī nākamgad, piemēram, palīdzot sagatavoties eksāmeniem.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais