Uz vienu skolotāja vietu - 29 pretendenti

Konkurss uz skolotāju amata vietām ir pieaudzis. Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidente Dzintra Kohva pastāstīja par gadījumu, kad par vienu skolotāja darba vietu cīnījušies 29 pretendenti.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Taujāta, vai krīzes un bezdarba dēļ skolas var izvēlēties kvalificētākus pedagogus, viņa šorīt intervijā Latvijas radio teica: "Šeit jāsaka tā - nav ļaunuma bez labuma. Tiešām šķiet, ka vakances, kuras vēl pirms diviem gadiem, piemēram, Rīgas pilsētā bija diezgan bieži sastopama parādība, šajā mācību gadā ir minimālas.".

Viņas vadītajā Ziemeļvalstu ģimnāzijā bija nepieciešama vēstures skolotāja. Šim darbam pieteikušies 29 pretendenti. Lai izvēlētos labāko pedagogu, rīkots konkurss..

"Izvēles iespējas acīmredzot ir parādījušās," viņa teica.

Kā zināms Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrība pagājušajā nedēļā pieprasīja Izglītības ministrijai nekavējoties risināt pedagogu algu jautājumu jaunajā mācību gadā. Arodbiedrība saņemot nepārtrauktas skolotāju un skolu direktoru pretenzijas par neskaidro situāciju, kādu algu viņi saņems par darbu šogad..

Savukārt Izglītības ministrijā šajā lietā saskatīja vien vētru ūdensglāzē, solot drīzumā lēmumu par naudas sadalījumu..

Runājot par skolotāju neziņu saistībā ar pedagogu algām jaunajā mācību gadā, Kohva teica, ka jau šovakar situācija šai jautājumā varētu kļūt skaidrāka. .

"Mēs, protams, gaidām konkrētus ciparus. Ministrijas pārstāvji sola, ka šie cipari bus zināmi šovakar. Tuvākajās dienās arī novadiem tikšot pārskaitīts finansējums."