Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izglītības iestādes palīdz viena otrai nodrošināt mācības attālināti

© Publicitātes foto

Atsaucoties uz esošo neparasto situāciju ar izglītības procesu skolās, Transporta un sakaru institūts (TSI) pieņēma lēmumu palīdzēt Privātai vidusskolai Patnis attālināti organizēt mācību procesu. Skola Patnis ir privāta skola, kura nodrošina izglītības procesu no 1. līdz 12. klasei.

TSI realizē studijas tālmācības formā jau vairāk kā 10 gadus. Skolas Patnis vadībai tika piedāvāts izmantot tos pašus digitālos rīkus, ko TSI veiksmīgi izmanto, organizējot studiju procesu. TSI speciālisti novadīja semināru skolas vadībai tiešsaistē, demonstrējot platformas iespējas un funkcijas. Skolas pārstāvji augstu novērtēja risinājuma iespējas vadīt nodarbības tālmācības formā: demonstrēt un komentēt prezentācijas, komunicēt ar skolniekiem gan caur mikrofonu, gan čatu, kā arī rakstīt un zīmēt prezentācijas laikā, izmantot iespēju organizēt grupu darbu, veikt testēšanu uzreiz prezentācijas laikā, rādīt videoierakstus un daudz ko citu.

“Tā bija TSI sociālā atbildība, palīdzēt skolai nodrošināt apmācību procesu, izmantojot savu lielo pieredzi tālmācībā. Ļoti operatīvi esam sagatavojuši mācību vidi skolēniem un skolotājiem un tagad jūtamies ļoti apmierināti, jo uzskatām, ka esam paveikuši labu darbu. Bet galvenais, ka bērni ir apmierināti ar rezultātu”, komentē TSI Datorzinātņu un telekomunikāciju fakultātes dekāns Mihails Savrasovs.

“Šajā, tik saspringtajā laikā, kad mācību process ir jāorganizē attālināti, mums bija skaidrs, ka Privātās vidusskolas Patnis skolotāju piedāvātās mācību formas būs dažādas un viena no tām būs nodarbības, stundas un konsultācijas tiešsaistē. Lai skolēni neapjuktu daudzo platformu un vietņu gūzmā, mums šķita svarīgi radīt vietu, kur virtuāli satikties skolotājiem un skolēniem, saglabājot klātesamības sajūtu un nezaudējot saikni vienam ar otru. Izpētījām vairākas online platformas, jo līdzīgi kā TSI, arī Patnis vēlas dot saviem skolēniem to labāko. Atsaucība un pretimnākšana no TSI puses, palīdzot radīt virtuālo Patni, viennozīmīgi ir ļoti vērtīga šajā, visiem grūtajā laikā. Šobrīd, kad veiksmīgi ir aizvadīta pirmā attālinātā darba nedēļa, mēs varam analizēt savu pieredzi virtuālajā vidē un esam secinājuši, ka sadarbībā ar TSI izveidotais e-Patnis ir veiksmīgs risinājums tiešsaistes stundām - skolēni tiekas ar skolotājiem, diskutē, mācās un komunicē - gluži tāpat kā skolā”, savā pieredzē dalās Privātās vidusskolas Patnis direktore Agnese Pūtele.

“Šis ir pirmais pilotprojekts šāda veida sadarbībai ar skolu, taču esam atvērti un savu iespēju robežās centīsimies palīdzēt arī citām skolām šajā sarežģītajā brīdī”, apstiprina TSI valdes priekšsēdētāja Irina Jackiva.

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir privāta augstskola, kas pagājušogad nosvinēja 20 gadu jubileju. Institūts piedāvā tehnisko novirzienu studiju programmas tādās jomās kā datorzinātnes un telekomunikācijas, robotika un elektronika, transports un loģistika, aviācija un vadībzinātne. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.