Rēzeknē 28 skolēniem nav datora vai interneta, lai mācītos attālināti

© Pixabay

Pašlaik zināms, ka 28 skolēniem Rēzeknē nav pieejams dators vai interneta pieslēgums, lai, sākot ar nākamo nedēļu, varētu nodrošināt attālinātās mācības, trešdienas vakarā Latgales reģionālās televīzijas raidījumā "Runā Latgale" paziņoja Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings.

Viņš atklāja, ka pilsētas iestādes tehnoloģiski ir nodrošinātas, lai sāktu mācības pēc skolēnu brīvlaika. Pašlaik pedagogi arī gatavojas attālinātam mācību procesam un gaida vadlīnijas no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Pašlaik apzināts, ka pilsētā no aptuveni 4000 skolēnu 28 mājās nav pieejams dators vai interneta pieslēgums. Pēc Dreilinga teiktā, skolas šos jautājumus risinās dažādi. Piemēram, diviem Rēzeknes Valsts ģimnāzijas skolēniem datorus nodrošinās izglītības iestāde, sedzot izdevumus arī internetam. Sākumskolā, kur tehnoloģijas nav pieejamas 13 skolēniem, nolemts katru rītu audzēkņu vecākiem izsniegt uzdevumus papīra formātā.

Bērnudārzu apmeklējums pilsētā pirmdien bijis aptuveni 20%, un pašlaik visās iestādēs darbojas dežūrgrupas.

Jau vēstīts, ka līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Covid-19 izplatības dēļ tika nolemts skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti, tāpat noteikts, ka pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Līdz šim Latvijā apstiprināts jau 71 saslimšanas gadījums ar Covid-19, tostarp saslimis viens bērnudārza audzēknis no Piņķiem un viens Salaspils 1.vidusskolas skolēns. Jaunā koronavīrusa dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā arī izglītības iestādēs.

Latvijā

Līdz 2028.gada 31.decembrim svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem paredzēts piemērot samazinātu 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai virzītie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā.

Svarīgākais