Šodien studenti piedalīsies Aristoteļa svētkos

Šodien jaunie studenti pulcēsies uz tradicionālajiem, 44. Aristoteļa svētkiem. Aristoteļa svētki ir LU ilggadējā tradīcija, kuras pamatā ir studentiskās kopības sajūta, patriotisms un prieks par jaunas dzīves sākšanos. Pulcēšanās Doma laukumā ir jauno studentu iespēja kopīgi uzsākt jauno studiju gadu, iepazīties ar saviem studiju biedriem un universitātes vadību.

Pasākuma norises pirmajā daļā sveikt jaunos studentus aicināti LU rektors profesors Mārcis Auziņš, Valsts prezidents Valdis Zatlers, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), Rīgas domes amatpersonas, LU fakultāšu dekāni, pirmkursnieku pārstāvji, kā arī Aristotelis.

Aristoteļa svētki jaunajiem studentiem ir pirmā iespēja pieteikt sevi kā savai fakultātei piederīgo, rotājoties ar tās atribūtiku, godā ceļot fakultātes karogu un slavu, kā arī sacenšoties ar citām fakultātēm par studentiskākās saimes titulu.

Pasākuma laikā prezentācijas sniegs prezidējošās studentu korporācijas "Spīdola" un "Fraternitas Cursica", LU radošie kolektīvi, pūtēju orķestris, izdarībām noslēdzoties ar lāpu gājienu pa Vecrīgas ielām no Doma laukuma līdz "Alma Mater" - LU galvenajai ēkai Rīgā, Raiņa bulvārī 19. Tur studentus priecēs Latvijā populāri mūziķi.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais