Sākas Latvijas Universitātes 90.jubilejas pasākumi

Šodien ar konferenci "Vēstules un politikas līkločos: vēstures zinātnes attīstības gaita Latvijas Universitātē" sāksies valsts lielākās universitātes - Latvijas Universitātes (LU) - 90.jubilejas pasākumi.

Konferencē ar referātiem uzstāsies LU Vēstures un filozofijas fakultātes pasniedzēji un citi vēstures pētnieki. Referentu vidū būs Ilgvars Butulis, Ainārs Bambals, Raimonds Cerūzis, Rasa Pārpuce, Jānis Ķeruss, Harijs Tumans, Andris Šnē, Andris Levāns, Valda Kļava, Jānis Taurēns, Kristīne Ante, Ineta Lipša un Kaspars Zellis. Savukārt sesijas vadīs vēsturnieki Aivars Stranga, Andrejs Vasks un Gvido Straube.

Savukārt pēcpusdienā plkst.16 notiks LU rektora Mārča Auziņa un mecenātu tikšanās Morbergu vasarnīcā Jūrmalā.

LU jubilejai par godu augstskolas bibliotēka sagatavojusi izstādi "Bibliotēkas dāvana universitātei", kurā eksponēti trīs gadu laikā LU bibliotēkā sagatavotie izdevumi. Izstāde aplūkojama LU centrālajā bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4 un visās nozaru bibliotēkās to darba laikā.

Plaša pasākumu programma plānota arī turpmākajās dienās. 25.septembrī LU Mazajā aulā notiks starptautiskā Luda Bērziņa pedagogu radošo darbu konkursa noslēguma konference, bet plkst.18 Latvijas Zinātņu akadēmijā Zinātnieku nakts laikā notiks kārtējā Zinātnes kafejnīcas tikšanās ar nosaukumu "Izturības robeža". Savukārt plkst.19 LU Lielajā aulā notiks Prāgas universitātes kora un LU kora "Jubilate" koncerts.

Sestdien, 26.septembrī, LU Lielajā aulā no plkst.12 notiks konference "Universitāte mazā valstī un plašā pasaulē", bet svētdienas, 27.septembra, vakarā notiks doktoru promocijas ceremonija un tikšanās ar ārvalstu viesiem, goda doktoriem un goda biedriem.

Plašākā svinību programma paredzēta pirmdien, 28.septembrī. Svinības sāksies ar ekumēnisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, ko vadīs Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu baznīcas arhibīskaps kardināls Jānis Pujats un Latvijas Pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs.

Plkst.12 LU Vēstures muzejā tiks atklāta izstāde "No nezināmā uz zināšanām", kā arī tiks prezentēta LU jubilejai veltītā grāmata "Latvijas Universitāte 90 gados - cilvēki, izglītība, zinātne un ikdiena".

Pēcpusdienā plkst.14.15 LU Lielajā aulā notiks svinīga universitātes Senāta sēde, bet vakarpusē plkst.18.30 pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) svinīgi tiks aizdegta svētku lāpa, lai plkst.19 svinības noslēgtos ar svētku koncertu LNO.

Svarīgākais