Pagājušajā mācību gadā Latvijas skolēni starptautiskās olimpiādēs ieguši 14 medaļas

Pagājušajā mācību gadā Latvijas jaunieši ar labiem panākumiem piedalījās septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, kopumā iegūstot 4 sudraba un 10 bronzas medaļas, šodien sveicot starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus, informēja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

51.starptautiskajā matemātikas olimpiādē, kas šogad risinājās Kazahstānā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Pēteris Eriņš un Normunds Vilciņš ieguva bronzas medaļas. 21.starptautiskajā bioloģijas olimpiādē Korejā Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Anna Stikāne ieguva bronzas medaļu.

42.starptautiskajā ķīmijas olimpiādē Japānā Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Roberts Bluķis ieguva sudraba medaļu, bet Rīgas 22.vidusskolas skolnieks Viktors Pozņaks saņēma bronzas medaļu.

8.starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē Taivānā Madonas Valsts ģimnāzijas skolnieks Pēteris Rozenbaks ieguva sudraba medaļu, bet Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieks Armands Rudušs un Rīgas pilsētas 3.ģimnāzijas skolnieks Aivars Grigorjevičs ieguva bronzas medaļas.

22.starptautiskjā informātikas olimpiādē Kanādā visi Latvijas dalībnieki ieguva medaļas: Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Normunds Vilciņs ieguva sudraba medaļu, Rīgas 71.vidusskolas skolnieks Eduards Kaļiņičenko - sudraba medaļu, bet Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Oļegs Ošmjans un Pēteris Eriņš - bronzas medaļas.

18.starptautiskajā vides projektu olimpiādē Turcijā bronzas medaļas saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Terēze Rocēna un Zemgales vidusskolas skolniece Kristīne Beinaroviča.

"Jūs esat sagādājuši sev, savai skolai, pedagogiem, vecākiem, mums visiem un savai valstij ļoti lielu godu un izcilus rezultātus pasaules mērogā, ko mēs ļoti augstu vērtējam. Jums ir dotas izcilas spējas un talants, bet no tiem, kam ir daudz dots, no tiem arī daudz tiek gaidīts un prasīts. Vēlu jums ar katru sasniegto izglītības izcilības virsotni, spēt ieraudzīt nākamās, augstākās virsotnes un sasniegt tās," šodien jauniešu sumināšanas pasākumā teica ministre.

Koķe atzina, ka ir daudz cilvēku, kuri izvirza augstus mērķus un uzstāda augstu kvalitātes latiņu, bet tie, kuri to pārvar, vairs nav tik daudz, bet šie jaunieši ir vieni no tiem: "Gribu jūs īpaši uzslavēt par darbu, piepūli un panākumiem. Jūs ne tikai mācāties skolā un iegūstat zināšanas, bet, piedaloties starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, parādāt savas zināšanas visai pasaulei, ļaujot izskanēt Latvijas vārdam starptautiski - vietās, kur pulcējas gudrākie pasaules jaunieši. Tādēļ svarīgi, lai par jums uzzina arvien vairāk cilvēku," norādīja Koķe.