Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LU studentu Biznesa inkubators uzsāk jaunu dalībnieku uzņemšanu

© Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators izziņo jaunumus - tagad pieteikties inkubatorā un piedalīties 3 mēnešu pirms-inkubācijas periodā iespējams arī pavasara semestrī!

Līdz 16.februārim visi interesenti un jaunie uzņēmēji var pieteikt savu dalību inkubatorā, aizpildot pieteikuma anketu: bit.ly/lusbi8.

“Inkubatorā 8.sezonā uzņēmām dalībniekus no 10 Latvijas Universitātes fakultātēm, bet vēl 35% dalībnieku bija citu augstskolu studenti vai cilvēki, kuri jau ir beiguši savas studiju gaitas. Jauno dalībnieku lielās intereses dēļ nolēmām dalībniekus uzņemt arī pavasara semestrī, dodot iespēju katram interesentam iziet pirms-inkubācijas periodu un attīstīt savu biznesa ideju,” uzsver LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks.

Pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, studentiem, kuri piedalās šajā programmā, tās noslēgumā “Demo dienā” būs iespēja saņemt naudas balvas, kas 1.vietai ir 5000 eiro. Programmas 3 mēnešu ilgajā periodā dalībniekiem būs pieejams viss nepieciešamais, lai uzsāktu un attīstītu savu biznesa ideju. Tiks nodrošinātas nodarbības un pasākumi par dažādām aktuālām tēmām, piemēram: biznesa ideju validēšana, pirmo klientu atrašana, uzņēmuma veidošana, kā savai biznesa idejai piesaistīt investīcijas, finanses un grāmatvedība, mārketings un jauna produkta ieviešana tirgū u.c. Nodarbībās piedalīsies un savā pieredzē dalīsies veiksmīgu uzņēmumu dibinātāji un vadītāji, kā arī mentori, kouči un nozaru eksperti.

LU studentu Biznesa inkubatora jaunajiem dalībniekiem būs pieejamas biroja, pasākumu, semināru un ražošanas telpas, un biroja tehnika, kā arī foto, video un mārketinga materiālu izveidei pieejama moderna foto un video studija. Tāpat dalībnieki var izmantot LU FabLab prototipēšanas studiju ar 3D printeri un lāzeriekārtu, ar ko var izveidot sava produkta pirmo prototipu. Lai tiktos ar potenciālajiem klientiem un pārdotu pirmos produktus, tirdzniecības centrā “Riga Plaza” dalībniekiem būs iespēja testēt savus produktus Inovāciju stendā.

Savu dalību LU studentu Biznesa inkubatora pavasara sezonā aicināti pieteikt ikviens interesents, kuram ir sava biznesa ideja. Vienīgais nosacījums - pusei no komandas dalībniekiem jābūt LU studentiem (neatkarīgi no studiju līmeņa un specializācijas) vai arī pēdējo 2 gadu absolventiem.

Vairāk informācijas: biznesainkubators.lu.lv un LU studentu Biznesa inkubatora Facebook lapā.

Par LU studentu Biznesa inkubatoru:

LU studentu Biznesa inkubators ir lielākais studentu biznesa inkubators Latvijā. Tas ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes atbalstam. Mecenātu ziedojumus LU studentu Biznesa inkubatoram administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.