Studētgribētājiem izveidotā elektroniskā pieteikšanās sistēma apmeklēta miljons reižu

Šovasar e-pakalpojums "Vienotā uzņemšana pamatstudiju programmās" ticis izmantots vienu miljonu reižu, bet pakalpojumu izmantoja 13 153 personas, šodien mediju pārstāvjus informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktors Māris Krastiņš.

Kā pastāstīja Krastiņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS), atsaucība šogad pirmo reizi ieviestajam pakalpojumam ir bijusi liela un kopumā studijām elektroniskajā sistēmā šogad pieteicās 8950 personas.

Krastiņš informēja, ka parasti, lai pārliecinātos par lietotāja identitāti, e-pakalpojumu lietotājiem tiek lūgts autorizēties mājaslapā "www.latvija.lv", izmantojot internetbanku vai drošu elektronisko parakstu, vai arī mobilo ID.

Ņemot vērā, ka ne visiem topošajiem studentiem ir pieeja internetbankai, piesakoties studijām elektroniski, šoreiz varēja izmantot arī portāla reģistrācijas paroli. Šo iespēju izmantoja puse portāla apmeklētāju.

Krastiņš arī pastāstīja, ka interese par pakalpojumu bijusi liela, jo jau pirmajā dienā apmeklējumu skaits pārsniedza 2500, bet otrā dienā pat vairāk nekā 10 000, ņemot vērā, ka tika sniegta informācija par iespēju uzzināt centralizēto eksāmenu rezultātus mājaslapā.

Kopumā topošie studenti izvēlējās 51 625 studiju prioritātes, jo pieteikties varēja vairākās programmās. Turklāt ap 5000 personu izmantoja iespēju prioritātes mainīt. Katrs reflektants vidēji pieteicās piecās studiju programmās.

Kā ziņots, vienotajā elektroniskajā pieteikšanās sistēmā varēja pieteikties studijām Latvijas Universitātē (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais