Policija pastiprināti patrulēs 1. septembrī

Arī šogad 1. septembrī policija pastiprināti patrulēs pie skolām, bīstamākajos ielu krustojumos un Vecrīgā, šodien Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Rīgā Valsts policija cieši sadarbosies ar Pašvaldības policiju. Likumsargu uzdevums ir sargāt bērnus, kas atgriezušies no brīvdienām un ir apjukuši no cilvēku un automašīnu daudzuma. Jau pašlaik policisti veic informatīvās kampaņas, kurās stāsta bērniem, kā droši pāriet pāri ielai un kā uzvesties uz ielas. Savukārt 1.septembrī policisti dežūrēs pie skolām un ielu krustojumos, stāstīja Mūrniece.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta alkohola lietošanai 1.septembrī. Pašvaldības policijai ir ļoti daudz videonovērošanas kameru, kas ļaus ātri reaģēt uz notiekošo, skaidroja Mūrniece. Tiks kontrolētas arī Vecrīgas kafejnīcas un klubi.

Kā iepriekš skaidrojis Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Jānis Geduševs, jaunieši 1.septembrī alkoholu lietojot mazāk nekā iepriekš.

Geduševs norādīja, ka informācija par skolēnu aizraušanos ar alkoholu 1.septembrī esot "uzpūsta" un par to klīstot vairāk leģendas, nevis patiesa informācija. Pateicoties policijas darbam, dzeršanas gadījumu skaits esot samazinājies vairāk nekā par 60%.

"Darbs devis rezultātus, un publiski alkohola lietošana pilsētas centrā gandrīz nenotiek," sacīja Geduševs, piebilstot, ka nevarot izslēgt dzeršanas gadījumu riskus nomalēs.

RPP priekšnieks norādīja, ka policija, kā katru gadu, ir gatava jaunā mācību gada sākumam. Papildus patrulēšanai 1.septembrī tiks piesaistīti aptuveni 80 policisti, un kopā kārtību uzraudzīs aptuveni 200 pašvaldības policistu.

Svarīgākais