Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LU pagaidu vadībā atkārtoti stājas Straube

© Jānis Saliņš/F64 Photo Agency

No šodienas par Latvijas Universitātes (LU) rektora vietas izpildītāju atkārtoti kļuvis Gvido Straube.

Iepriekš ziņots, ka 28.augustā LU Satversmes sapulcē rektora amatā ievēlētais Indriķis Muižnieks kā fiziska persona vērsās tiesā, apstrīdot viņam nelabvēlīgo valdības lēmumu un lūdza noteikt pagaidu liegumu jauna rektora ievēlēšanai.

30.septembrī tiesa apturēja Muižniekam nelabvēlīgo lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā. Tādējādi iepriekš valdības ieceltais rektora pienākumu izpildītājs Straube zaudēja rektora vietas izpildītāja statusu un par rektora pienākumu izpildītāju tika atzīts Muižnieks.

Tomēr 20.novembra tiesas lēmums atzina, ka valdībai ir tiesības noteikt rektora vietas izpildītāju, līdz ar to valdībai tika dota iespēja nomainīt pašreizējo rektora vietas izpildītāju Muižnieku.

Tiesa norādīja - ja pārsūdzētais rīkojums netiks grozīts, ar 1.decembri tiks atjaunota pārsūdzētā valdības rīkojuma darbība, par rektora vietas izpildītāju ieceļot Straubi.

Izglītības un zinātnes ministrija nav grozījusi rīkojumu un no šodienas rektora pienākuma izpildītāja pienākumus atkārtoti pildīs Gvido Straube, līdz brīdim, kad lieta tiks izskatīta pēc būtības, jo rīkot atkārtotas vēlēšanas tiesa universitātei aizliegusi.