Atklāta labdarības akcija „Uz skolu!”

© F64

Šodien, 24.augustā, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe atklāja labdarības akciju „Uz skolu!”, kuru jau otro gadu organizē tirdzniecības centrs "Spice Home" un Latvijas mazturīgo atbalsta biedrība "Dace".

Ikviens no šodienas līdz 31.augustam var ziedot lietas skolai, palīdzot bērniem no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā sākt jauno mācību gadu.

„Šis ir skolas gaidu un priekā dalīšanās laiks. Esmu gandarīta, ka ir cilvēki un organizācijas, kas domā gan par savu attīstību, gan arī par citiem. Īpašs prieks ir, ka pieaugušie atbalsta un palīdz bērniem uzsākot vienu no nopietnākajiem un atbildīgākajiem notikumiem – skolas gaitas,” teica T.Koķe.

Ministre uzsvēra, ka akcija „Uz skolu!” ir brīnišķīgs paraugs tam, lai neorientētos uz palīdzību tikai no kāda viena – vai tā ir valsts, valdība vai atsevišķi cilvēki. Šajā akcijā ir vienojušies daudzi cilvēki, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, bet pats galvenais – šeit ir arī piemiņas veltes no tiem, kuri akcijā saziedotās mantas saņems. Tas nozīmē – mazie bērni domā, ka viņu arī viņu dzīves misija ir ne tikai saņemt, bet arī dot.

Atklājot simbolisko akcijas dāvanu kasti, ministre tajā ievietoja pirmo dāvinājumu – mugursomu ar dažādiem skolai nepieciešamajiem piederumiem. Tāpat viņa pastāstīja, ka akciju aktīvi atbalstījuši arī Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieki, ziedojot mācību uzsākšanai nepieciešamās lietas – zīmēšanas blokus, burtnīcas, guaša krāsas, rakstāmpiederumus, apģērbu, skolas somas u.c.

Bērnus atbalstīja arī dziedātājas Aiša un Ella, dāvinot apģērbu un rotaļlietas, kā arī Jenny May, kura ziedoja zīmēšanas blokus un citas preces, tostarp krāsainas burtnīcas priecīgākam prātam. Dejotājas Viola Abramova un Aleksandra Kurusova dāvāja grāmatas, rakstāmpiederumus un apģērbu, savukārt mūziķis Igo ziedoja molbertu un akvareļu krāsas. Ziedoja arī psihoterapeite Aina Poiša, dietoloģe Lolita Neimane, puiši no grupas „PER” un uzņēmēja Elita Drāke. Īpašu dāvanu bija sagatavojis volejbolists Aleksandrs Samoilovs – pludmales volejbola bumbu un sporta formu kādam topošajam sportistam. Akcijas atklāšanā ziedoja arī politiķi Ingmārs Līdaka, Andris Bērziņš, Artis Pabriks, Solvita Āboltiņa, Ingrīda Circene un Ainārs Baštiks.

Ziedojumus akcijai „Uz skolu!” pieņems t/c „Spice Home” (pretī t/c Spice) 1.stāvā centra darba laikā: 24. – 28.augustā un 30., 31.augustā no pulksten 10.00 – 21.00, 29.augustā no 10.00 – 20.00. Pie mantu ziedošanas vietas tiks novietota arī naudas ziedošanas kastīte – līdzekļi biedrībai „Dace” nepieciešami transporta izmaksām par mantu nogādāšanu Latvijas reģionu skolās. Katrs ziedotājs saņems mazu piemiņas dāvanu – tās visiem atbalstītājiem sagatavojuši bērni, kuri vēlāk saņems akcijā sarūpētās mantas.

Saziedotās lietas, pateicoties Latvijas mazturīgo atbalsta biedrības „Dace” plašajam sociālo sadarbības partneru tīklam, tiks nogādātas Latvijas reģionos – Suntažu sanatorijas internātskolai Ogres novadā, Upesgrīvas speciālai internātskolai Rojas novadā, Palsmanes speciālai internātskolai Smiltenes novadā, Rēzeknes logopēdiskajai internātskolai Rēzeknē, Jūrmalas speciālai internātskolai Jūrmalā, Īslīces vidusskolas maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm Bauskas novadā.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais