Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LU rektora lieta: Šuplinska sola papildu pierādījumus

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanu lietā tiks iesniegti papildus pierādījumi, otrdien pēc valdības sēdes sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Otrdien valdības sēdes slēgtajā daļā tika skatīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) viedokļa projekts Administratīvās rajona tiesas lietā un Ministru kabineta pieteikums par pierādījumu pievienošanu Administratīvajai apgabaltiesai.

Pēc Šuplinskas teiktā, valdība apstiprināja IZM sagatavoto starplēmuma vēstuli, kurā sniegta atbilde LU, ka joprojām tiek meklēts ceļš tiesvedībā. Viņa piebilda, ka patlaban netiek izskatīta mierizlīguma iespēja.

Tāpat valdība apstiprināja papildus pierādījumu iesniegšanu tiesā. Ministre gan nekomentēja, par kādiem papildus pierādījumiem ir runa.

"Mums ir notikušas vairākas sarunas ar LU, bet bez konkrētas vienošanās, jo abām pusēm ir pretēji skatījumi. Pagaidām tiesvedība nav apstājusies, turklāt iesniegsim papildus pierādījumus," norādīja ministre.

IZM pozīciju atbalstījuši gandrīz visi koalīcijas partneri, izņemot partijas "KPV LV" ministrus.

LETA jau vēstīja, ka tiesa iepriekš kā pagaidu noregulējumu apturējusi LU rektoram Indriķim Muižniekam nelabvēlīgo valdības lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā. Lietu pēc būtības tiesa vēl tikai skatīs.

IZM pārsūdzēja tiesas pieņemto pagaidu noregulējumu Muižnieka jautājumā un tiesa šo Ministru kabineta blakus sūdzību skatīs 14.novembrī. Turpretī pagājušonedēļ Muižnieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka IZM aicinājusi LU pārrunāt izlīguma iespējas.