Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgas Valsts 3.ģimnāzija šonedēļ saņēmusi vairākkārtējus spridzināšanas draudus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rīgas Valsts 3.ģimnāzija šonedēļ saņēmusi vairākkārtējus spridzināšanas draudus, RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība" informēja skolas direktors Andris Priekulis.

Ārkārtas situācijas dēļ vairākkārt traucēts skolas darbs. Vakar izdots rīkojums un šodien skolā ir piespiedu brīvdiena, un skolēni un pedagogi strādā un mācās attālināti, norāda skolas direktors.

Andris Priekulis arī neslēpj, ka šonedēļ trīs reizes saņemti draudi, ka skolā izvietotas sprāgstvielas un rūpēs par ēkā esošo cilvēku drošību izsaukta policija un ēka evakuēta.

Draudi pirmo reizi saņemti šīs nedēļas sākumā. "Šis neredzamais ienaidnieks izmanto e-pasta sistēmu, viņš sūta uz manu un vietnieku e-pastiem šo draudu ziņu," stāsta A.Priekulis. Pēc tam šādu ziņojumu saņēmusi arī policija.

Direktors sarunā ar V.Puriņu arī uzsver, ka skolā atstrādāts algoritms ārkārtas situācijām, tāpēc bērni un skolotāji evakuēti ļoti ātri. Tāpat A.Priekulis slavē likumsargu darbu, kuri reaģējuši zibenīgi. "Tā ir operatīva un profesionāla darbība."

Tāpat katru gadu skolā ir bijušas mācību trauksmes, kurās personāls kā arī bērni tiek apmācīti, kā rīkoties ārkārtas situācijās.

Šobrīd par notikušo sākta izmeklēšana.