Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Jauniešus iedvesmos uzņēmējdarbības konferencē #UzdrīkstiesUzvarēt

© Publicitātes foto

31.oktobrī Ķīpsalas izstāžu hallē notiks lielākā Latvijas jauniešu un skolotāju uzņēmējdarbības konference #UZDRĪKSTIESUZVARĒT. Konferenci jau piekto gadu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Junior Achievement Latvia (JA Latvia), lai iedvesmotu Latvijas jauniešus un motivētu domāt par savu ceļu biznesā. Šī gada tēma – “Pievienojies varoņiem biznesā!”.

Konference pulcēs 5000 dalībnieku no visas Latvijas, un tās laikā skolēniem, kā arī pedagogiem būs iespēja ne vien dzirdēt Latvijas spilgtāko uzņēmēju un personību pieredzes stāstus, bet arī smelties iedvesmu, lai uzdrošinātos izmēģināt spēkus uzņēmējdarbībā vai īstenot jebkuru citu sapni. Konferencei pieteikties var līdz 14. oktobrim, bez maksas reģistrējoties portālā bezrindas.lv.

“Konference #UzdrīkstiesUzvarēt ļauj apjaust veidus un iespējas, kā savus sapņus pārvērst realitātē. Vēlamies iedvesmot un motivēt jauniešus pievērsties uzņēmējdarbības uzsākšanai, tādēļ šī gada tēmas ietvaros “Pievienojies varoņiem biznesā!” dažādu nozaru pārstāvji dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem par to, kā neapstāties pie pirmajām neveiksmēm, turpināt cīnīties un izcīnīt savu vietu biznesā. Kāpēc mēs runājam par varoņiem? Jo ikviena uzdrošināšanās sākt biznesu, izcīnīt un noturēt tam vietu konkurences apstākļos ir varonība, un to apgūt mēs novēlam arī mūsu jauniešiem,” norāda JA Latvia vadītājs Jānis Krievāns.

Edgars Babris, LIAA Tehnoloģiju departamenta direktors: “Ikdienā redzam daudz iedvesmojošu stāstu un cilvēku, kas realizē savas idejas. Arī šī konference ir lieliska iespēja gūt iedvesmu un priecāties par citu panākumiem, kā arī saprast, ka par savu ideju attīstību ir jādomā, jācīnās un tad viss ir iespējams! Aicinu jauniešus nebaidīties sapņot lielus sapņus, būt aktīviem un izmantot plašās biznesa atbalsta iespējas Latvijā.”

Konferencē ar iedvesmas stāstiem dalīsies visdažādāko nozaru pārstāvji - IT kompānijas Accenture Latvia vadītājs Maksims Jegorovs, veselīgo graudaugu brokastu ražotāja Musli Graci dibinātāja Alise Balgalve, frizētavas Wood Religion izveidotājs Edgars Rozenvalds un daudzi citi, kas ar savu piemēru mudinās jauniešus piepildīt savus sapņus. Savā pieredzē dalīsies arī 2019.gada Latvijas labākais skolēnu mācību uzņēmums Wheelift, kura izstrādātais dizaina velosipēdu stends jau izraisījis interesi arī ārpus Latvijas. Pasākumu vadīs pazīstamais šovmenis Renārs Zeltiņš.