Vairākums vecāku ir pret Bībeles mācīšanu skolās

71% vecāku uzskata, ka Bībele un reliģija ir mācāma ģimenes vidū, nevis skolā, bet krievvalodīgie vecāki nedaudz biežāk nekā latvieši atbalsta Bībeles mācīšanu skolā, liecina vecāku apvienības "Māmiņu klubs" šodien veiktā aptauja.

Latviešu "Māmiņu klubā" vecāki ir daudz vairāk noskaņoti pret Bībeles mācību kā obligāto - 47% latviešu ģimeņu ir pret. Kategoriski pret Bībeles apguvi skolās ir 32% krievvalodīgo ģimeņu.

Par ir 29% latviešu ģimeņu un 34% - krievu, liecina aptauja.

Lielākais vairākums vecāku izvēlētos veselības mācību kā obligāto mācību priekšmetu - 66%, otrais priekšmets būtu ētika - 49%, bet reliģijas mācību kā obligāto izvēlētos vien 20% vecāku.

Aptaujā piedalījās 800 kluba biedru.

Aptaujā noskaidrots, ka vecākiem nav viennozīmīgas attieksmes pret reliģijas obligāto mācīšanu skolās.

Galvenie vecāku argumenti ir, ka kristīgajai Bībeles mācībai jābūt kā izvēles priekšmetam, fakultatīvai nodarbībai, saglabājot iespēju izvēlēties alternatīvo ētikas mācību, turklāt Bībele jāmācās pasaules literatūras vai kultūras vēstures priekšmetā un mācībām jābūt vispārizglītojošā rakstura, nevis reliģiozām.

Runājot ar bērniem par reliģiskiem tematiem, ir svarīgi, kāds ir skolotājs, kādas ir viņa priekšzināšanas, jo tas ir jūtīgs temats daudznacionālā sabiedrībā, norāda vecāki.

Vecāki arī uzskata, ka nav jēgas mācīt vienu konkrētu reliģiju, jo klasē būs dažādu reliģiju pārstāvji un katram ir savas vērtības. Interesantāk būtu, ja stāstītu par visām reliģijām kopā. Nekādā gadījumā neko nevar uzspiest, pauduši aptaujātie.