Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Valdība atbalsta 3,2 miljonu eiro pārdali skolotāju algu celšanai

© Pixabay

Valdība otrdien atbalstīja 3,2 miljonu eiro pārdali starp budžeta programmām, lai nodrošinātu pedagogu atalgojuma minimālo likmi 750 eiro apmērā.

Kā skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), lai šogad un arī turpmāk nodrošinātu finansējumu pedagogu minimālās algas likmes palielināšanai līdz 750 eiro, šodien valdībā apstiprināta finansējuma pārdale starp mērķdotācijām pašvaldībām un IZM budžeta programmām un apakšprogrammām.

Lai IZM arī nākamgad nodrošinātu pedagogu minimālās algas likmi 750 eiro apmērā, paredzēts pārdalīt 3 226 246 eiro starp budžeta programmām, apakšprogrammām un pasākumiem..

Ministrijā skaidroja, k, veicot aprēķinus par atalgojumam nepieciešamo finansējumu, tā ņēma vērā pašvaldību un privāto izglītības iestāžu sniegtos datus par skolēnu skaitu 2019.gada 1.septembrī.

Operatīvā statistika Valsts izglītības informācijas sistēmā liecina, ka 2019./2020.mācību gadā 1. līdz 12. klasēs kopā mācās 214 521 bērni. Turpretī, pašvaldību vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, speciālās izglītības, profesionālās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu un bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināti aptuveni 32 tūkstoši pedagogu.

Ministrija minēto finansējumu pārdalīja no budžeta programmas "Mērķdotācijas izglītības pasākumiem".

Par līdzekļu pārdali vēl būs jālemj Saeimai.