Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Muižnieks: Ir spiediens uz visu universitāti. Ja lēmums būs prettiesisks, mēs tiesāsimies

© Dāvis Ūlands/F64

"Jautājums par manu apstiprināšanu pēc likuma ir formāls, jo nav runa par to, vai es esmu labs vai slikts, kāda ir universitātes programma un ko es varētu solīt nākotnē, runa ir tīri par tiesiskā akta apstiprināšanu un vēlēšanu norisi," RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" sacīja Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks.

Muižnieks piekrita, ka notiekošais ir spiediens uz visu augstskolu un varbūt pat zinātniskās darbības vidi. Viņš uzsvēra, ka pārmaiņas Latvijas Universitātē ir vajadzīgas, tikai tām jābūt tiesiski pamatotām un pārdomātām, nevis revolucionārām.

“Ja lēmums būs prettiesisks, mēs tiesāsimies - vai nu universitāte vai es personīgi, jo tā nevar,” sacīja Muižnieks.

Pēc Muižnieka domām, ja skatītos no uzņēmuma viedokļa, tad universitāte pēdējos četros gados, kopš viņš ir rektors, ir ļoti nostiprinājusies, saimniecība ir sakārtotāka un universitāte ir daudz iekārojamāka nekā tas bija pirms tam.

“Interesanti, ka uz ielas mani atpazīst, būtiski ir arī tas, ka saņemu atbalstu gan no universitātes kolēģiem, gan no kolēģiem ārpus universitātes un ne tikai kolēģiem. Es zināmā mērā jūtos spēcināts un esmu gatavs turpināt diskusijas,” apņēmīgs ir Muižnieks.