Tuvojoties mācību gadam, "Rīgas satiksme" izveido pārvietojamos centrus

Lai novērstu mācību iestādēm nepieciešamību izsniegt skolēniem un skolotājiem izziņas, kā arī, lai skolēniem un viņu vecākiem, kuriem jau ir personalizētais e-talons, nevajadzētu doties uz uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) klientu apkalpošanas centru, uzņēmums piedāvā Rīgas pilsētas skolām iespēju tieši mācību iestādē uzņemt pārvietojamo klientu centru.

Tuvākajā laikā Rīgas pilsētas skolām tiks nosūtīti saraksti ar iespējamo laiku, kad konkrētajā mācību iestādē varētu ierasties RS pārvietojamais klientu centrs. Mācību iestādēs statuss tiks atjaunots vispārizglītojošo skolu skolotājiem, 5. klašu un 10.-12. klašu skolēniem, kuriem ir personalizētais e-talons, bet 2.-4. un 6.-9. klašu skolēniem statuss tiks automātiski atjaunots atbilstoši dzimšanas gadam, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš pastāstīja, ka, lai atvieglotu iespēju izmantot pienākošās atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā skolēniem, studentiem un Rīgas vispārizglītojošo skolu skolotājiem, RS izstrādājusi kārtību, kādā apliecināt pasažieru statusu.

Sākoties jaunajam mācību gadam, aktuāla ir e-talonu noformēšana un izsniegšana ap 10 000 jauno Rīgas skolēnu un studentu, kā arī statusa pagarināšana jau esošajiem, sistēmā reģistrētajiem ap 90 000 izglītojamo.

RS aicina ikvienu Rīgas mācību iestādi sadarboties un izmantot tās iespējas, kas tiek piedāvātas, lai skolēniem, studentiem un Rīgas pilsētas vispārizglītojošo skolu skolotājiem vienkāršotu braukšanas maksas atvieglojumu iegūšanu.

Ja līdz šim skolēns Rīgā nav mācījies vai uzsāk mācības 1. klasē, vispirms jāpainteresējas mācību iestādē, vai tā neplāno iesniegt kolektīvo pieteikumu par vairākiem skolēniem vienlaikus. Ja nē, jādodas uz kādu no RS Klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un izziņu no skolas. Tur tiks izgatavots personalizētais e-talons, kā arī piemērota kategorijai atbilstoša atlaide, skaidroja Zaķis.

2.-4. klašu un 6.-9.klašu skolēniem - statuss šīm kategorijām tiek atjaunots automātiski atbilstoši dzimšanas gadam - tas nozīmē: ja skolēns uzsāk mācības norādītajā klasē un viņa dzimšanas gads ir norādīts, skolēns pēc 15.septembra automātiski saņems tiesības izmantot sev pienākošos atlaidi. Piemēram, ja skolēns dzimis 2002.gadā un uzsāk mācības 2.klasē, viņa statuss tiks automātiski pagarināts, ja dzimis 2001.gadā un uzsāk mācības 3. klasē - statuss tiek pagarināts automātiski. Attiecīgi 4.klasi uzsākot, dzimšanas gads - 2000., 6.klasi - 1998., 7.klasi - 1997., 8.klasi - 1996., bet 9.klasi - 1995.

RS lūdz vērst skolēnu vecāku uzmanību - ja skolēns uzsācis mācības ātrāk vai kāda cita iemesla dēļ dzimšanas gads atšķiras no iepriekš norādītā, jādodas uz RS Klientu apkalpošanas centru vai jāinteresējas savā skolā, lai noskaidrotu, vai un kad ieradīsies uzņēmuma pārvietojamais klientu apkalpošanas centrs.

5.klašu un 10.-12. klašu skolēni vēl līdz 15.septembrim varēs iegādāties braukšanas biļetes ar atlaidi. Gadījumā, ja līdz 15.septembrim mācību iestādē neierodas pārvietojamais klientu apkalpošanas centrs, ir jādodas personīgi uz kādu no RS Klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot izziņu no skolas vai pagarinātu skolēna apliecību, un jāpagarina iespēja izmantot atlaidi. Vienlaicīgi ar skolēniem atlaides saņēmēja statusu varēs pagarināt arī skolotāji.

Augstāko izglītības iestāžu pilna laika studējošajiem un profesionālo mācību iestāžu audzēkņiem, kuri turpina mācības Rīgas pilsētas skolā vai augstākās izglītības iestādē, līdz 15. oktobrim varēs iegādāties braukšanas biļetes ar atlaidi. Gadījumā, ja līdz 15.oktobrim mācību iestādē neierodas pārvietojamais klientu apkalpošanas centrs, ir jādodas personīgi uz kādu no RS Klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot izziņu no skolas vai pagarinātu skolēna/studenta apliecību, un jāpagarina iespēja izmantot atlaidi.

Svarīgākais