LDDK aicina pieteikties bezmaksas apmācībām rudenī

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) rudenī piedāvā bezmaksas apmācības programmas Jēkabpils, Rēzeknes un atkārtoti Rīgas darba devējiem un pašvaldību pārstāvjiem.

LDDK sadarbībā ar augsti kvalificētiem nozares ekspertiem un profesionāļiem ir izstrādājusi un piedāvā apgūt trīs mācību programmas: "Divpusējais un trīspusējais sociālais dialogs un cilvēkresursu vadība", "Pašvaldību attīstības vadība un publiskās – privātās partnerības veicināšana" un "Uzņēmuma attīstība un korporatīvā sociālā atbildība". Tās izstrādātas balstoties uz Starptautiskās Darba organizācijas metodoloģiju, Latvijas ekspertu pieredzi, balstoties uz Latvijas situāciju un specifiku.

Visas apmācību programmas darba devēju organizāciju biedriem un pārstāvjiem ir bezmaksas.

Apmācības plānotas kā lekcijas ar atvērta tipa diskusijām par apmācību tēmu, tostarp plānotas apaļā galda diskusijas ar lēmumu pieņēmējiem un viedokļu līderiem konkrētā jomā. Apmācību noslēgumā katrs dalībnieks saņems apmācību sniedzēja – SIA "Comperio"- sertifikātu, bet, apgūstot visas trīs piedāvātās programmas, tiks izsniegts LDDK Biznesa resursu centra sertifikāts.

Pirmā apmācību programma, kas sāksies 8.septembrī Jēkabpilī, ir "Pašvaldību attīstības vadība un publiskās - privātās partnerības (PPP) veicināšana". Šī apmācību programma izstrādāta un tiks īstenota sadarbībā ar zvērinātu advokātu biroja "BDO Zelmenis&Liberte" ekspertiem. Apmācībās tiks skatītas tādas tēmas kā stratēģijas pašvaldību ekonomiskajai attīstībai un nepieciešamība iesaistīt sociālos partnerus, iedzīvotājus attīstības plānošanā, PPP projekti dažādās tautsaimniecības nozarēs, praktiski PPP projektu īstenošanas aspekti - iepirkumi, līgumu vadība, projektu vadības īpatnības PPP projektos, finanšu aspekti.

Otrā apmācību programma, kas sāksies 10.septembrī Rēzeknē, ir "Divpusējais un trīspusējais sociālais dialogs un cilvēkresursu vadība". Šajā programmā galvenā uzmanība tiks pievērsta dažādiem sabiedrības līdzdalības jautājumiem, aktuālākajiem darba tiesību jautājumiem, mūsdienīgām cilvēkresursu vadības metodēm, kā arī tādām konfliktu risināšanas metodēm kā samierināšanās un mediācija. Tiks arī analizētas sociālā dialoga pilnveidošanas iespējas attiecīgajā apmācību norises vietas pašvaldībā.

Trešā apmācību programma, kas sāksies 29.septembrī Rīgā, ir "Uzņēmuma attīstība un korporatīvā sociālā atbildība". Šī programma pievērsīsies praktiskiem korporatīvās sociālās atbildības (KSA) aspektiem kā, piemēram, KSA programmas integrēšana uzņēmuma stratēģijā, KSA progresa ziņojumu sagatavošana sadarbības partneriem ārzemēs un Latvijas uzņēmēju ilgtspējas indekss. Tiks analizēta praktiskā KSA standartu nozīme uzņēmuma / organizācijas attīstībā un tautsaimniecībā.

Jūnijā noslēdzās apmācību pavasara sesija, kuras ietvaros sertifikātus ieguva 132 darba devēji no Rīgas, Cēsīm un Liepājas. Daudzi apmācību programmu dalībnieki atzina, ka zināšanas, kas iegūtas apmācību laikā, ir veicinājušas izpratni par sociālā dialoga attīstību un nepieciešamību sadarbībā ar pašvaldībām un arodbiedrībām, cēlušas profesionalitāti publiskās- privātās partnerības un uzņēmuma attīstības jomās un turpmāk tās tiks pielietotas ikdienas darbā. Apmācību novērtējuma anketās daudzi darba devēji norādīja uz mācību programmu augsto kvalitāti un pasniedzēju profesionalitāti. Liela daļa apmācību dalībnieku uzsvēra, ka šādus projektus Latvijā nepieciešams organizēt biežāk.

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle uzsver: "Latvijas tautsaimniecības attīstība cieši saistīta ar spēju domāt un strādāt ilgtermiņā - nekāpt uz snobisma un neuzticības "grābekļiem’’ attiecībās ar darbiniekiem, pašvaldībām un valsts iestādēm. Ekonomikas stabilizāciju varam panākt, stiprinot prasmes biznesa vadībā un pilnveidojot līderismu ikvienā sektorā."