Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Petraviča varētu balsot pret Muižnieka apstiprināšanu rektora amatā

© F64

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) sliecas atbalstīt izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) nostāju jautājumā par Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanām, kas nozīmētu balsot pret Indriķa Muižnieka apstiprināšanu rektora amatā.

Petraviča aģentūrai LETA sacīja, ka nākamnedēļ paredzēts vai nu "KPV LV" frakcijas sēdē vai valdībā uzklausīt Šuplinskas ziņojumu par šo jautājumu.

Labklājības ministre skaidroja, ka vispirms ir jādzird izglītības ministres argumenti, lai izlemtu, kā balsot. Ņemot vērā masu mediju izskanējušo informāciju par šo situāciju, Petraviča norādīja, ka pašlaik neredz iemeslu, lai šajā jautājumā neuzticētos Šuplinskas viedoklim un argumentiem.

Labklājības ministre norādīja, ka svarīgi, lai situācijas risinājums nemestu ēnu uz Latvijas izglītības sistēmu un Latvijas Universitāti. Petraviča piebilda, ka pārējo "KPV LV" ministru pozīcija jāprasa viņiem atsevišķi.

Kā ziņots, Šuplinska norādījusi, ka viņas rekomendācija būs neapstiprināt Indriķi Muižnieku LU rektora amatā, bet gala lēmuma pieņemšana tiks atstāta valdības ziņā, kurai tikšot nodots Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) atzinumus par konstatētajiem pārkāpumiem.

IKVD vadītāja Inita Juhņēviča pastāstīja, ka dienests pārbaudē konstatējis nepilnības LU Satversmes pārstāvju ievēlēšanas procedūrā, noteiktu ievēlēšanas procesu reglamentējošu dokumentu neesamību un termiņu neievērošanu.

Pirmo balsojumu par Muižnieku pavadīja skandāls un pretrunīgi vērtējumi. 24.maijā LU Satversmes sapulcē Muižnieks savāca 141 balsi, bet 143 nobalsoja pret viņu. Muižnieka pasludināšana par ievēlētu pie šāda balsu sadalījuma raisīja neizpratni daļā sabiedrības. Pēc tam tika rīkots atkārtots balsojums, kurā uzvarēja Muižnieks.