Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Valodas atver pasauli

VISAS ČETRAS PRASMES. NH mācību centrā, izmantojot komunikatīvās mācību metodes, tiek attīstītas visas četras valodas prasmes (klausīšanās, lasīšana, rakstīšana, runāšana), īpaši akcentējot sarunvalodu, lai cilvēks pārvarētu barjeru – bailes izteikties, runāt svešā mēlē © Publicitātes foto

Svešvalodu zināšana mūsdienās ir kļuvusi par ikdienas nepieciešamību. Valodas atver durvis uz pasauli – tā paver daudz plašākas iespējas ceļošanai, studēšanai, izaugsmei darba tirgū. Turklāt, kā norāda speciālisti, ir nepieciešami vien daži mēneši, lai cilvēks savu svešvalodu līmeni spētu ievērojami uzlabot. Vajadzīga tikai vēlme mācīties un pieredzējuši pasniedzēji. Un zinoši, prasmīgi, atsaucīgi pedagogi ir viena no NH mācību centra kvalitātes zīmēm.

Ar augstu motivāciju

NH mācību centrs, kas ir viens no lielākajiem valodu un IT apmācību centriem Rīgā, savas durvis vēra 2006. gadā. Šobrīd uzņēmums piedāvā apgūt 10 valodas - angļu, krievu, vācu, franču, itāļu, spāņu, zviedru, norvēģu, portugāļu, kā arī valsts valodu. Joprojām populārākās ir angļu un krievu valoda. Tās lielākoties izvēlas apgūt cilvēki, kam šīs valodas ir vajadzīgas, lai paaugstinātu savu konkurētspēju darba tirgū, skandināvu valodas galvenokārt arī tiek apgūtas tāpēc, ka vajadzību pēc tām nosaka darba specifika, bet, piemēram, itāļu, franču un spāņu valoda lielākoties tiek izvēlētas savam priekam. «Mūsu studentu motivācija apgūt konkrētu valodu ir ļoti liela, jo viņi nāk pie mums ar konkrētu mērķi - valodu zināšanas vajadzīgas darbam, studijām vai ieplānotam ceļojumam,» stāsta NH mācību centra vadītāja asistente Linda Kursiša.

80 akadēmiskās stundas

Mācību laiki ir ļoti elastīgi, pielāgojami katra interesenta vajadzībām - no rīta, dienā, pēcpusdienā, vakarā, sestdienā. Ir iespējamas arī individuālas nodarbības, tostarp arī izmantojot Skype, studentam ērtā laikā. Mācības grupās ilgst piecus mēnešus jeb 80 akadēmiskās stundas. Tiek piedāvāts arī intensīvāks temps - trīs mēneši, bet akadēmisko stundu skaits nemainās. NH mācību centra pieredze liecina, ka pietiek ar vienu kursu, lai cilvēkam izdotos paaugstināt savas valodas zināšanas par vienu līmeni. Nenoliedzami, tas nenotiek uz burvju mājiena - ir jāapmeklē nodarbības, aktīvi tajās jāiesaistās, jājautā, ja kas neskaidrs, jāpilda mājasdarbi. Lai noskaidrotu savu pašreizējo angļu valodas vai krievu valodas zināšanu līmeni un izvēlētos atbilstošu apmācību kursu, ir iespējams NH mājaslapā www.nh.lv aizpildīt tiešsaistes testu.

«Visplašākais grupu skaits mums ir angļu valodas apmācībai. Šo valodu mācām visos sešos zināšanu līmeņos: no iesācēja līdz Advanced līmenim,» skaidro L. Kursiša. Angļu valodas apmācībām ir piesaistīti pasniedzēji gan no Anglijas, gan Amerikas Savienotajām Valstīm, kā arī ilggadēji pašmāju mācībspēki.

Tiek piedāvāta arī iespēja apgūt biznesa, juridisko, finanšu angļu valodu - tās ir atklātās grupas, kurās var pieteikties jebkurš, kurš vēlas izzināt specifiskākas valodas šķautnes. «Pasniedzēji izstrādā arī speciālas programmas tieši konkrēta uzņēmuma vajadzībām, piemēram, būvniecības uzņēmums grib, lai darbinieki pārzina lietišķo saraksti. Tātad viņiem tiks mācīta biznesa angļu valoda ar būvniecības terminoloģiju.»

Katra kursa beigās ir paredzēts eksāmens: ja tas sekmīgi tiek nokārtots, cilvēks iegūst sertifikātu. Ja tomēr eksāmenā nav paveicies, mācību centrs piedāvā vēlreiz apgūt minēto kursu bez maksas. Tā teikt, atkārtošana ir zināšanu māte, un, visticamāk, ar otro piegājienu iznākums ir veiksmīgs.

Galvenais akcents - sarunvaloda

Uzņēmumam ir svarīgi, lai katram klientam tiktu nodrošināta individuāla pieeja un pasniedzējam vienas nodarbības ietvaros būtu laiks, ko veltīt katram dalībniekam, tāpēc mācību grupas ir nelielas - vidēji 6-7 cilvēki.

NH mācību centrā, izmantojot komunikatīvās mācību metodes, tiek attīstītas visas četras valodas prasmes (klausīšanās, lasīšana, rakstīšana, runāšana), īpaši akcentējot sarunvalodu, lai cilvēks pārvarētu barjeru - bailes izteikties, runāt svešā mēlē. «Tas ir sevišķi raksturīgi tiem, kas no iesācēja līmeņa pāriet uz nākamo - nereti ir ļoti grūti pārkāpt baiļu barjerai: cilvēks saprot, ko viņam saka, var atbildēt, bet baidās runāt.»

Brīvi un nepiespiesti

NH mācību centram ir svarīgi, lai arī mācību vide būtu iedvesmojoša, draudzīga un cilvēks nejustos kā skolas solā, bet viņam būtu komfortabli un nodarbības notiktu brīvā gaisotnē. Tieši tādēļ ikviens interesents vienu nedēļu jeb divas līdz trīs nodarbības var apmeklēt bez maksas - saprast, vai viņa zināšanu līmenis atbilst konkrētajai grupai, vai patīk pasniedzēja metodika, vai ar viņu veidosies saikne. Jo tikai vidē, kas patiks studentam, viņš jutīsies brīvi un nepiespiesti, tas arī veicinās viņa atvērtību un vēlmi runāt svešvalodā.

Lai palīdzētu pilnveidot tieši runas prasmes angļu valodā, NH mācību centrs piedāvā apmeklēt arī sarunu valodas klubiņu English Fun Club - nodarbības komunikācijas prasmju attīstīšanai. Šajās nodarbībās katru reizi tiek izvirzīta kāda tēma, notiek diskusijas, interaktīvas spēles, tiek pilnveidotas runāšanas prasmes, papildināts vārdu krājums. English Fun Club nodarbības vada pasniedzēji, kam angļu valoda ir dzimtā.

NH mācību centrs piedāvā ne tikai valodu kursus, bet arī IT apmācības gan datorlietotājiem (piemēram, MS Word, Excel, dizaina, web un mediju kursus - CorelDraw, Photoshop, Dreamweaver u.c.), gan IT speciālistiem (piemēram, Windows Server, Sertified Ethical Hacker u.c.).

Uzziņai

NH mācību centrs

Elizabetes iela 65-10, Rīga

Filiāle - Bāriņu iela 10, Rīga

Tālr.: 67847600 E-pasts: info@nh.lv Mājas lapa: www.nh.lv