Studijām RTU pieteikušies vairāk nekā 6000 reflektantu

Veiksmīgi noslēgusies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauno studentu pieteikumu pieņemšana valsts budžeta finansētajās pamatstudiju vietās - studijām RTU kopumā iesniegti 6236 pieteikumi. RTU reflektantu reģistrēšanās pamatstudijām valsts budžeta finansētajās studiju vietās notiks no 3. līdz 6.augustam. Uzņemšanas rezultāti valsts budžeta finansētajās studiju vietās būs zināmi 9.augustā.

Populārākā studiju programma RTU šogad ir "Telekomunikācijas", kurā saņemti 913 pieteikumi studijām. Otrā populārākā RTU pamatstudiju programma ir "Informācijas tehnoloģija", kurā saņemti 769 pieteikumi, trešā - "Uzņēmējdarbība un vadīšana", kur saņemti 759 pieteikumi, ceturtā - "Datorsistēmas" ar 744 pieteikumiem, bet piektā populārākā studiju programma - "Enerģētika un elektrotehnika" ar 674 pieteikumiem.

Studentu uzņemšanas statistika fakultāšu griezumā liecina par to, ka inženierzinātņu jomā populārākās reflektantu vidū ir Transporta un mašīnzinību fakultāte, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte.

Pieteikumu skaits, salīdzinot ar 2009./2010. akadēmiskā gada uzņemšanu, šogad RTU ir sarucis: pagājušajā gadā studijām valsts budžeta finansētajās pamatstudiju vietās RTU tika iesniegti 8928 pieteikumi. Lai gan kopumā studētgribētāju skaits mazliet sarucis, RTU ir vērojama pozitīva tendence, kas sāka īstenoties jau pagājušā gada uzņemšanā - salīdzinot pēdējo gadu uzņemšanas datus, RTU ar katru gadu pakāpeniski palielinās konkurss prioritārajās inženieru specialitātēs. Pirmo gadu līderpozīcijās popularitātes ziņā RTU ir programma "Telekomunikācijas".

RTU reflektantu reģistrēšanās pamatstudijām valsts budžeta finansētajās studiju vietās RTU notiks no 3. līdz 6.augustam. Reģistrēšanās ir vissvarīgākā iestāšanās procedūra pēc dokumentu iesniegšanas, jo tikai tie reflektanti, kas ir reģistrējušies, piedalās konkursā uz budžeta vietām. Ja reflektants norādītajā termiņā nav reģistrējies (arī tad, ja dokumenti ir iesniegti) viņš uz budžeta vietu pretendēt nevar.

Uzņemšana nepilna laika (vakara un neklātienes) pamatstudiju programmās RTU notiks no 2. līdz 7.augustam.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais