Līdz šim studijām LU pieteikušies gandrīz 9000 reflektantu

Studijām Latvijas Universitātē (LU) pieteicies 8881 studēt gribētājs, informē LU Sabiedrisko attiecību nodaļa.

LU pieteikumus studijām nākamajam mācību gadam pieņems šodien līdz plkst.18.

Šogad topošajiem studentiem pieteikšanās bija pieejama arī elektroniskā veidā, un daļa to izmantoja, vai nu piesakoties no mājām, vai arī uz vietas universitātē. Šo iespēju izmantoja vairāk nekā 500 cilvēku. Studiju pieteikuma anketu papīra formā aizpildīja 3085 cilvēki.

Tāpat LU informē, ka šogad, tāpat kā pērn, populārākā studiju programma ir "Komunikācijas zinātne". Tai seko vadības un tiesību zinību studiju programmas.

Tāpat diezgan daudzi studenti šogad izteikuši gatavību studēt datorzinātnes.

Operatīvā informācija arī liecina, ka studijām Rīgas Tehniskajā universitātē pieteikušies vairāk nekā 600 reflektantu, Latvijas Lauksaimniecības universitātē - gandrīz 2500 reflektantu.

Kā ziņots, šogad Valsts reģionālās attīstības aģentūra sadarbībā ar LU, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti ir izveidojusi vienotu sistēmu un jaunu e-pakalpojumu "Elektroniska pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", kas topošajiem studentiem dod iespēju pieteikumu studijām iesniegt jebkurā no trim universitātēm un pieteikties uz jebkuru no šo trīs universitāšu piedāvātajām pamatstudiju programmām.

Pieteikties varēja gan elektroniski no 12.jūlija līdz 27.jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu Latvijas valsts portālā "www.latvija.lv", gan arī klātienē jebkurā universitātē no 19.jūlija līdz 27.jūlijam.

Jaunās sistēmas un e-pakalpojuma priekšrocības ir vienota pieteikšanās maksa - 20 lati - neatkarīgi no universitāšu skaita un izvēlēto studiju programmu skaita. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.

Pēc e-pieteikšanās reflektantam ir jāierodas vienā no tuvākajiem augstskolas uzņemšanas punktiem, lai apliecinātu savu identitāti. Paziņojumu par uzņemšanu studiju programmā reflektants saņems 2.augustā uz mobilo tālruni vai elektronisko pastu. Pēc paziņojuma saņemšanas studentam būs jāierodas augstskolā, lai reģistrētos studijām.

Kā ziņots, elektroniskā pakalpojuma sadaļas izstrādes un Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmatūras izstrādes plānotās izmaksas ir 105 367 lati. Šis pakalpojums tika veidots Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā "E-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība".

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais