Rīgas Tehniskajā universitātē jau saņemti 5866 studiju pieteikumi

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pirmajā jauno studentu uzņemšana nedēļā iesniegti 5866 pieteikumi studijām,informē Māra Zepa, RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja.

Pieteikumus pamatstudiju programmām pieņems līdz 27.jūlijam.

Studentu uzņemšanas statistika fakultāšu griezumā šobrīd liecina par to, ka populārākās fakultātes reflektantu vidū ir Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte, Inženierekonomikas un vadības fakultāte, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte kā arī Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte.

Inženierekonomikas un vadības fakultātē saņemti 4584 pieteikumi, Transporta un mašīnzinību fakultāte 3338 pieteikumi. Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē - 2918, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē 1846, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē 1634, Būvniecības fakultātē 1472 pieteikumi, Materiālzinātnes un Lietišķās ķīmijas fakultāte 1167 pieteikumi. Savukārt, Arhitektūras un plānošanas fakultātē - 265 pieteikumi.

Starp RTU filiālēm līdere ir Daugavpils filiāle ar 735. Liepājas filiālē iesniegti 420 un Ventspils filiālē 174 pieteikumi.

Savukārt salīdzinot studentu uzņemšanas statistiku programmu griezumā, dati liecina par to, ka populārākā studiju programma RTU ir "Telekomunikācijas" ar 855 pieteikumiem. Otrajā vietā ir Informācijas tehnoloģija ar 726 pieteikumiem. Trešo vietu ieņem "Uzņēmējdarbība un vadīšana" ar 719 pieteikumiem. Ceturtajā vietā ierindojas programma "Datorsistēmas" ar 689 pieteikumi. Pēc iesniegto dokumentu skaita programma "Enerģētika un elektrotehnika" ar 636 pieteikumiem ierindojas piektajā vietā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais