Notiks svinīga parakstīto līgumu apmaiņa par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām

Pirmdien SIA Domenikss Auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34, notiks svinīga parakstīto līgumu apmaiņa starp Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) un SIA Domenikss par Latvijas - Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta "Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus" pirmajā un trešajā iepirkuma daļā paredzēto autobusa piegādi.

Svinīgajā pasākumā un autobusa prezentācijā piedalīsies Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, SIA Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska, VRAA direktors Māris Krastiņš un Šveices konfederācijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem SIA Domenikss pirmajā iepirkuma daļā 27 pašvaldības nodrošinās ar 37 Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusiem, kuros ir 19 pasažieru sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 34223,08 (t.sk.PVN). Savukārt trešajā iepirkuma daļā 35 pašvaldībām SIA Domenikss piegādās 42 Mercedes-Benz Intouro autobusus, kuros ir 40 sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 136779,73 (t.sk.PVN).

Šī gada 6.jūlijā tika parakstīts līgums projekta "Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus" otrajā iepirkuma daļā ar piegādātāju apvienību, kurā ietilpst SIA Latursus (Latvija), UAB Salociai ir Partneriai (Lietuva) un BMC Sanayi ye Ticaret (Turcija), par 31 BMC Probus 215 SCB markas autobusu piegādi 22 novadu pašvaldībām.

Kopumā Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ietvaros notikušajā atklātā iepirkuma konkursā 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusus, kuru iegādei Šveices līdzfinansējums ir 7,44 miljoni latu.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais