LLU līderos ekonomikas, ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) pagaidām vislielākā reflektantu interese ir par ekonomikas, ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmām, aģentūru LETA informēja LLU.

Visvairāk pieteikumu saņemts ekonomikas studiju programmā - 233, ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā - 183, datorvadībā un datorzinātnēs - 157 un būvniecībā - 143 pieteikumi.

Šīm programmām seko veterinārmedicīna ar 137 pieteikumiem, mežzinātne ar 136, mežinženieri - 135, pārtikas produktu tehnoloģija - 126, lauksaimniecības inženierzinātne - 102 un pirmo desmitnieku noslēdz vides un ūdenssaimniecības studiju programma ar 100 pieteikumiem.

Dodoties uz augstskolu, reflektantiem līdzi jābūt dokumentu oriģināliem - pasei, dokumentiem par vidējo izglītību (atestātam vai diplomam ar sekmju izrakstu), centralizēto eksāmenu sertifikātiem, ja mainīts vārds vai uzvārds, tā maiņu apliecinošiem dokumentiem, dokumentiem, kas apliecina, ka reflektants var pretendēt uz iestāšanos LLU ārpus konkursa, ja tāds ir. Maksa par pieteikumu, norādot līdz 20 studiju programmām maksās 20 latu. Pieteikumu apmaksāt varēs gan uz vietas augstskolu uzņemšanas punktos, gan ar bankas pārskaitījumu.

Vienotā uzņemšana pamatstudijās Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Latvijas Universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē noslēgsies 27.jūlija pēcpusdienā, bet LLU dokumentus varēs iesniegt visilgāk - līdz šīs pašas dienas pusnaktij, jo norisināsies tradicionālais pasākums "Uzņemšanas nakts".

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais