Daudzi jaunieši vēlas kļūt par skolotājiem

Šodien sākusies dokumentu pieņemšana studijām Liepājas universitātē, un viena no interesantākajām tendencēm ir tā, ka vismaz pirmajā dienā neparasti daudz studētgribētāju - 47 - ir studiju programmā "Skolotājs", informēja Liepājas universitātes uzņemšanas sekretāre Ieva Dzerkale.

Studiju programmai "Skolotājs" ir četri apakšvirzieni - pirmsskolas izglītības skolotājs, sākumskolas skolotājs, speciālās izglītības skolotājs un sporta un deju skolotājs.

Daudz jauniešu pieteikumi šodien saņemti arī studiju programmās "Tūrisma vadība" (35), "Iestādes un uzņēmuma vadība"(24), "Komunikācijas vadība" (17) un "Datorzinātnes" (17).

Pavisam šodien iesniegti 150 studētgribētāju pieteikumi. "Izskatās, ka šogad ir pat vairāk studētgribētāju nekā pagājušajā gadā," atzina Dzerkale.

Liepājas universitātē visas dienas garumā veidojusies studētgribētāju rinda. Studijām universitātē piesakās jaunieši no Liepājas un tuvākās apkārtnes, kā arī Ventspils, Jelgavas u.c. pilsētām.

Iesniegt dokumentus studijām Liepājas universitāte topošie studenti var no 19.jūlija līdz 26.jūlijam no plkst.9 līdz 16, bet sestdien, 24.jūlijā - no plkst.10 līdz 13.

Kopumā interesenti varēs pieteikties 39 studiju programmām. Šogad Liepājas universitātē būs iespējams studēt 22 pamatstudiju un 17 augstākā līmeņa studiju programmās (maģistrantūrā un doktorantūrā), kurās varēs apgūt sociālās, humanitārās, izglītības un dabaszinātņu, komerczinību, mākslas, pedagogu izglītības, veselības un sociālās labklājības, matemātikas un informācijas tehnoloģiju studijas.

Tāpat kā citus gadus Liepājas universitātē pieteikumus studijām pieņems ne tikai Liepājā, bet arī Kuldīgā (20.jūlijā) un Rīgā (22.jūlijā).

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais