Studēt gribētāju rinda pie Latvijas Universitātes izstiepusies līdz Arhitektu ielai

Pie Latvijas Universitātes (LU) reflektantu rinda izveidojusies līdz pat Arhitektu ielai, novēroja aģentūra LETA.

Dokumentus studijām LU ieradušies uzrādīt arī tie jaunieši, kuri studijām pieteikušies elektroniski, taču viņus aicina LU uzrādīt dokumentu oriģinālus ārpus rindas.

Ludzas pilsētas ģimnāzijas absolvente Agnese Pomeranceva studijām LU pieteikusies elektroniski, jo tas bijis vienkārši un ērti, šodien viņa Uzņemšanas komisijai uzrādīs tikai nepieciešamo dokumentu oriģinālus. Jauniete izvēlējusies studēt farmāciju, jo mamma izveidojusi farmācijas biznesu, kuram būs nepieciešams turpinātājs.

"Turklāt farmācijas biznesam ir nākotne. Dokumentus esmu iesniegusi arī Rīgas Stradiņa universitātes farmācijas studiju programmā. Centralizēto eksāmenu rezultāti mani apmierina, vienīgi daudz nopietnāk vajadzēja mācīties ķīmiju, kas man ir ļoti nepieciešama," aģentūrai LETA stāstīja Pomeranceva. Viņa atzina, ka ir gatava studijām arī par privātiem līdzekļiem, gadījumā ja neizturēs konkursu studijām par valsts budžeta līdzekļiem.

Pārdaugavas profesionālās vidusskolas absolvente Dace Križus stāstīja, ka viņa ir neizlēmīga, tādēļ vēl īsti nezina, kādām studiju programmām pieteiksies. "Patlaban ir doma par tiesībzinātnēm un vadībzinātnēm. Tad jau redzēs, ko studēšu, jo vienu konkrētu studiju programmu tiešām neesmu izvēlējusies. Zinu to, ka vēlos studēt un no Latvijas pagaidām aizbraukt negrasos," sacīja reflektante. Arī viņa atzina, ka ir gatava maksas studijām, jo naudu iekrājusi no invaliditātes pabalsta un tagad arī strādājot.

Vēl kāda meitene iesniegt dokumentus krievu filoloģijas studijām LU bija ieradusies kopā ar mammu. Viņa pauda cerību, ka izdosies iegūt valsts budžeta finansētu studiju vietu.

Kā ziņots, no šodienas LU un arī citās Latvijas augstskolās sākusies dokumentu pieņemšana pamatstudiju programmās, kas ilgs līdz 27.jūlijam.

Šogad pirmo reizi ir iespējams studijām pieteikties arī elektroniski trīs Latvijas augstskolās - LU, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Taču, neskatoties uz elektronisko pieteikšanos, jauniešiem ir jāierodas vienā no trim šīm augstskolām un jāuzrāda dokumentu oriģināli.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.