Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Jelgavā bērnu vecāki protestēs pret 2. pamatskolas likvidāciju

© F64 Photo Agency

Pirmdien, 18. februārī plkst. 15.30 Hercoga Jēkaba laukumā Jelgavā notiks Jelgavas 2. pamatskolas audzēkņu vecāku rīkots mītiņš, kurā viņi paudīs savu noraidošo nostāju pret valstī piektās lielākās pamatskolas likvidāciju.

Jelgavas dome 28. februārī plāno pieņemt lēmumu, ar kuru 2.pamatskolu pievienos 6.vidusskolai, bet atbrīvotajās telpās turpmāk izvietos Spīdolas ģimnāziju.

“Lai gan notiekošais oficiāli tiek dēvēts par reorganizāciju, patiesībā tā ir labas skolas likvidācija. Lielākā daļa bērnu, kas dzīvo centrā pilsētas, nebrauks uz RAF mikrorajonu pilsētas nomalē. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bieži vien viņiem ceļā būtu jāizmanto divi autobusi. Turklāt uztrauc arī tas, ka labu skolu ar augstāku reitingu tiek mēģināts pievienot tādai, kam veicas sliktāk. Rezultātā 2. pamatskolas bērnu un skolotāju kolektīvs tiks izjaukts, skolēni meklēs sev jaunas skolas kaut kur pilsētā”, saka vecāku iniciatīvas grupas pārstāvis Gatis Ozols.

Viņš arī norāda, ka notiekošajā un vecāku neapmierinātībā nevajag meklēt politisku zemtekstu, jo vecāku sašutumu izraisa domes amatpersonu neprofesionālais mēģinājums atrisināt mācību iestāžu telpu problēmas uz mazu bērnu rēķina.

“Mēs tomēr līdz pat pēdējam brīdim turpinām cerēt, ka veselais saprāts uzvarēs un Jelgavas domes ierēdņi un deputāti ieklausīsies 2. pamatskolas bērnu vecākos un skolotājos un pieņems lēmumu, kurš atbilst visu pilsētas iedzīvotāju interesēm,” viņš piebilst.

Paredzams, ka mītiņā piedalīsies aptuveni 350 līdz 500 dalībnieku.