Vidzemes augstskolā sāksies uzņemšana

Pirmdien, 19.jūlijā sāksies uzņemšana Vidzemes Augstskolā (ViA). Dokumentu pieņemšana vienlaicīgi notiks gan bakalaura, gan koledžas, gan augstākā līmeņa pilna un nepilna laika studijām, kā arī studijām e-vidē.

Dokumentus no 19.jūlija līdz 2.augustam varēs iesniegt Vidzemes Augstskolā, Cēsu ielā 4, Valmierā, kā arī Rīgā, Rīgas Valsts ģimnāzijas telpās, Raiņa bulvārī 8. Līdz pat augusta beigām Vidzemes Augstskolā dokumentus varēs turpināt iesniegt maģistra studiju programmās.

Pavisam pamatstudiju līmenī ViA 2010./2011. akadēmiskajā gadā piedāvā septiņas bakalaura līmeņa profesionālās studiju programmas: "Biznesa vadība", "Informācijas tehnoloģijas", "Komunikācija un sabiedriskās attiecības", "Mediju studijas un žurnālistika", "Politoloģija", "Tūrisma organizācija un vadība", "Tūristu gids", kā arī trīs koledžas līmeņa studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas", "Grāmatvedība" un "Mehatronika".

Augstākā līmeņa studijās ViA var apgūt četras maģistra studiju programmas: "Biznesa vides vadība", "Pārvaldība un komunikācija", "Tūrisma stratēģiskā vadība" un "Sociotehnisku sistēmu modelēšana", kā arī 2. līmeņa profesionālo augstākās izglītības programmu "Tulkotājs".

Visām studiju programmām 2009./2010.akadēmiskajā gadā tika samazināta studiju maksa par 10%. Ir ieviesta arī jauna atlaižu sistēma, piemēram, atlaide studējot vairākiem ģimenes locekļiem vienlaikus, vai ViA bakalaura studiju absolventiem, turpinot studijas maģistrantūrā.

ViA piedāvā starptautisku pieredzi gan studijās, gan praksēs ārzemēs, kvalitatīvu studiju kursu, daudzpusīgas un plašas zināšanas, ko nodrošina docētāji - savas nozares speciālisti, augstu konkurētspēju darba tirgū, ko nodrošina prakses laikā uzkrātā pieredze. Pieredze rāda, ka iegūtā izglītība un prakse studiju laikā ViA ir labs priekšnoteikums arī sava biznesa uzsākšanai.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais