Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Atgādina! -20 grādu salā bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu

© Oļesja Sokolova, F64 Photo Agency

Termometra stabiņam noslīdot līdz -20 grādiem pēc Celsija, bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu, savukārt pārējie izglītojamie var nedoties uz skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem.

Šādi nosacījumi atrunāti Ministru kabineta noteikumos un attiecas uz izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas.

Vienlaikus gadījumos, kad gaidāma zema gaisa temperatūra, izglītības iestāde sadarbībā ar tās dibinātāju var pieņemt lēmumu par mācību darba organizāciju šajās dienās, par to savlaicīgi informējot skolēnus un viņu vecākus, atgādina Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

Attiecībā uz pirmsskolas vecuma bērniem nav noteikta gaisa temperatūra, pie kādas bērni neapmeklē bērnudārzu, tāpēc bērnu vecākiem pašiem katrā atsevišķā gadījumā jāpieņem lēmums, vai attiecīgajā dienā bērna vešana uz bērnudārzu nekaitēs viņa veselībai, atgādina Izglītības kvalitātes valsts dienestā. Vienlaikus bērniem līdz trīs gadu vecumam netiek organizētas pastaigas svaigā gaisā, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -10 grādiem.

Kā vēstīts, šonedēļ Latvijā gaidāms lielākais aukstums kopš pagājušās ziemas, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien deviņos rītā Valkā termometra stabiņš noslīdēja līdz -17,4 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Citviet Latvijā gaisa temperatūra tobrīd bija no nulles Kurzemes rietumkrastā līdz -8..-12 grādiem daudzviet Ziemeļvidzemē.

Otrdien naktī un no rīta gaidāmi lieli temperatūras kontrasti - minimālā gaisa temperatūra būs no -1..-3 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē līdz -22..-25 grādiem vietām valsts ziemeļaustrumu novados.

Arī dažās no turpmākajām naktīm gaisa temperatūra Austrumlatvijā var noslīdēt nedaudz zem -20 grādiem, savukārt Kurzemē saglabāsies siltāks laiks un piekrastē termometra stabiņš dažbrīd pakāpsies mazliet virs nulles.