Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Uzņēmēji nosauc TOP 3 atzītākās augstskolas biznesa izglītības jomā

© Publicitātes foto

Pētījumu centra SKDS veiktais pētījums, kurā Latvijas uzņēmēji no dažādām nozarēm tika lūgti nosaukt atzītākās augstskolas biznesa izglītības jomā, liecina, ka jau ceturto gadu TOP 3 ir ierindojusies Biznesa augstskola Turība.

Kopumā no 16 augstskolām topa trijniekā ierindojušās arī Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte. Analizējot datus nozaru griezumā, pētījums liecina, ka lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozares, kā arī nozares, kurā ietilpst citi pakalpojumi, piemēram, organizāciju darbība, datoru, individuālās lietošanas priekšmetu un mājsaimniecības preču remonts un dažādi citur neklasificēti individuāli pakalpojumi, kā atzītāko augstskolu minējuši Biznesa augstskolu Turību.

Pētījumā, kurā piedalījās 750 respondenti, tika aptaujāti ražošanas, būvniecības, tirdzniecības un pakalpojumu nozares uzņēmumi no Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes. Pētījumā ietvertie uzņēmumi pārstāvēja arī četras grupas pēc darbinieku skaita: 1-9 darbinieki, 10-49 darbinieki, 50-249 darbinieki un 250 un vairāk darbinieki.

Uzņēmēju intervēšana tika veikta telefoniski un interneta vidē laika posmā no 2018. gada 4. decembra līdz 2019. gada 4. janvārim. Kopumā šāda aptauja kopš 2015. gada tiek veikta ik gadu.