Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Uzzini, kurās augstskolās šogad varēs kārtot centralizētos eksāmenus

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64 Photo Agency

Šī mācību gada noslēgumā centralizētos eksāmenus būs iespējams kārtot arī četrās augstskolās, pavēstīja Valsts izglītības satura centrā.

Personām, kas jau ir ieguvušas vidējo izglītību, bet vēlas kārtot centralizētos eksāmenus, būs iespēja pieteikties 2018./2019. mācību gada centralizēto eksāmenu kārtošanai Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē un Vidzemes Augstskolā.

Personai, kura ir ieguvusi atestātu par vispārējo vidējo izglītību vai diplomu par profesionālo vidējo izglītību, lai kārtotu centralizēto eksāmenu, iesniegums augstskolā jāiesniedz ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms attiecīgā eksāmena norises dienas.

Eksāmenu norise augstskolās tiek organizēta vienlaicīgi ar eksāmenu norisi skolās pēc vienotas pārbaudījumu norises kārtības. Minētā iespēja ir maksas pakalpojums saskaņā ar attiecīgās augstskolas noteiktu cenrādi. Sīkāka informācija ir pieejama attiecīgās augstskolas pirmsstudiju centros vai mājaslapās.

Šogad centralizēto eksāmenu norise līdzīgi kā citus gadus ar svešvalodu eksāmeniem sāksies martā. Valsts pārbaudījums angļu valodā notiks no 12.marta līdz 14.martam. Eksāmens vācu valodā notiks 13.martā, krievu valodā - 14.martā un 15.martā, kad paredzēts arī franču valodas eksāmens.

Centralizētais eksāmens latviešu valodā paredzēts 21.maiijā, savukārt uz eksāmenu matemātikā tā kārtotāji dosies 24.maijā. Nākamajā nedēļā, 28.maijā, ieplānots eksāmens vēsturē, savukārt 30.maijā - fizikā.

5.jūnijā tiks kārtots eksāmens bioloģijā, savukārt valsts pārbaudījums ķīmijā paredzēts 7.jūnijā.

Vēl jūnija otrajā pusē un jūlija sākumā plānota arī centralizēto eksāmenu kārtošana papildtermiņos.